nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

20 berättelser om projektledarens utmaningar

Hur funkar det när ett projekt blir riktigt bra? I boken Projektledarskap har Torbjörn Wenell samlat 20 goda exempel på skickligt genomförda projekt.

  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

För att lyfta fram och belöna projektledarinsatser i Sverige har Svenska Projektakademien sedan 1994 årligen utsett Årets Projektledare. I boken Projektledarskap har författaren Torbjörn Wenell samlat intervjuer med de tjugo pristagarna samt reflektioner, analyser och erfarenheter av det framgångsrika projektets och projektledarskapets komponenter.

Boken ger exempel på hur personlig och variationsrik projektledning kan vara, och hur ledningen måste anpassas till projektets karaktär, förutsättningar och miljö. Projekten som redovisas med hjälp av intervjuerna sträcker sig från tuffa eventprojekt till långa och tunga industriprojekt, och från projekt med små organisationer till stora globala projekt. Boken är utgiven av Studentlitteratur.

Taggar:,

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

IKEA ett starkt varumärke lokalt och globalt

IKEA är inte bara Sveriges starkaste varumärke, utan har även en stark ställning globalt med en sjundeplats i YouGovs senaste varumärkesranking. Det varumärke som ökat mest i varumärkesstyrka på den svenska marknaden är Swedbank.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Fem populäraste arbetsgivarna bland nyanlända akademiker

Volvo Group toppar listan över vilka arbetsgivare som är populärast bland nyanlända akademiker, visar statistik från praktikprogrammet Jobbsprånget, som drivs av Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA). Projektet ger nyanlända akademiker fyra månaders praktik hos svenska arbetsgivare över hela landet.

Rätt träning viktigare än gener

Recension

I boken ”Peak, vetenskapen om att bli bättre på nästan allt”, berättar författarna om sanning bakom 10 000-timmarsregeln. Det handlar mer om träning än talang. Framförallt rätt sort övning visar författaren K Anders Ericsson i sin banbrytande forskning.

Ulf Hammarström ny generaldirektör på Swedac

Regeringen har utsett Ulf Hammarström till ny generaldirektör och chef för Swedac. Ulf Hammarström har tidigare varit generaldirektör för Försvarsexportmyndigheten och under nio år arbetat i Bryssel, dels som direktör för industri- och marknadsdirektoratet vid European Defence Agency, dels som diplomatisk minister vid den svenska EU-representationen.

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.