nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

20 berättelser om projektledarens utmaningar

Hur funkar det när ett projekt blir riktigt bra? I boken Projektledarskap har Torbjörn Wenell samlat 20 goda exempel på skickligt genomförda projekt.

  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

För att lyfta fram och belöna projektledarinsatser i Sverige har Svenska Projektakademien sedan 1994 årligen utsett Årets Projektledare. I boken Projektledarskap har författaren Torbjörn Wenell samlat intervjuer med de tjugo pristagarna samt reflektioner, analyser och erfarenheter av det framgångsrika projektets och projektledarskapets komponenter.

Boken ger exempel på hur personlig och variationsrik projektledning kan vara, och hur ledningen måste anpassas till projektets karaktär, förutsättningar och miljö. Projekten som redovisas med hjälp av intervjuerna sträcker sig från tuffa eventprojekt till långa och tunga industriprojekt, och från projekt med små organisationer till stora globala projekt. Boken är utgiven av Studentlitteratur.

Taggar:,

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

AI kan bli hävstång för svensk ekonomi

Användningen av artificiell intelligens (AI) kan bli rena hävstången för svensk ekonomi. Men för att kunna ta tillvara de stora möjligheterna krävs en nationell strategi med bland annat satsningar på utbildning, forskning och utveckling av regelverk, visar en analys som innovationsmyndigheten Vinnova tagit fram på uppdrag av regeringen.

Nöjdare miner med buss än med tåg och flyg

Trots problemen med förseningar kan många persontransportföretag glädja sig åt nöjda kunder. Och allra nöjdast kunder har bussbolagen, visar årets studie från Svenskt Kvalitetsindex. Det företag som än en gång får högst betyg är Nettbuss med sina båda varumärken Nettbuss Bus4You och Nettbuss express.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Hon framtidens kvinnliga ledare

Ishtar Touailat, innovationchef på Tieto datadrivna affärer Sverige, är Framtidens kvinnliga ledare 2018. Hon koras för sitt orädda och inkluderande ledarskap där hon hittar nya lösningar på gamla problem.

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.