nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

FOTO: Stock xchng

80-talisterna ställer nya krav på ledarskap

Arbetsgivaren är skyldig att skapa utvecklingsmöjligheter. Lojalitet förtjänas. Och jobbet måste vara självförverkligande. En ny undersökning avslöjar 80- och 90-talisternas syn på lojalitet.

  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

Yngre medarbetare är inte nödvändigtvis mindre lojala än äldre generationer. Men Manpowers undersökning Work Life visar ändå på flera skillnader i synen på arbete. Bland annat tycker 80- och 90-talisterna att det oftare är okej att ta med sig pennor och sudd hem, dock inte större och mer värdefulla saker. Något som kan bli en utmaning för dagens och framtidens chefer är att de yngre inte anser i lika stor utsträckning som de äldre att de är skyldiga att göra sitt bästa på arbetet, oavsett lön.

Lojalitet förtjänas

Resultaten, som baseras på 6 400 svar från anställda, visar även att unga medarbetare tycker att arbetsgivaren är skyldig att erbjuda möjligheter att utvecklas. Och är inte jobbet självförverkligande så byter 80- och 90-talisterna arbetsplats. Därtill visar undersökningen att 36 procent av denna grupp anser att det är okej att starta eget och ta med sig kunder från arbetsgivaren.

– Det finns tydliga skillnader mellan äldre och yngre medarbetare. De yngre generationerna har ett annat förhållningssätt till arbetslivet. De anser exempelvis att lojalitet till arbetsgivaren måste förtjänas. Det ställer krav på ledarskap, säger Peter Lundahl, vd på Manpower Sverige.

Sociala medier

En annan viktig skillnad i synen på arbete är att de yngre generationerna inte ser några problem med att blogga och använda andra sociala medier, som facebook, på jobbet.

– En förklaring kan vara att yngre ser mindre skillnad mellan arbete och fritid. Det innebär att de tycker sig ha rätt att vara på Facebook på arbetstid. Samtidigt agerar de också ambassadörer för företaget i de sociala medierna – oavsett om de kopplar upp sig på arbetet eller fritiden. Det kan vara positivt för arbetsgivaren om man har ett tydligt ledarskap och en policy för hur medarbetarna får hantera sociala medier på arbetet, säger Peter Lundahl.

Taggar:

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

Sverige i centrum av kvalitetsvärlden!

Blogg

Kvalitetsvärlden behöver en mötesplats där kvalitetsprofessionella kan utbyta erfarenheter och lära. Nationellt finns en stor mängd olika konferenser och forum som skapar sådana möjligheter. Idag är dock världen och tillika många av de verksamheter som drivs globala. Då behövs även globala mötesplatser inom kvalitetsområdet.

Gymnasium i Halmstad fick Kvalitetsutmärkelsen Bättre Skola 2017

LBS Kreativa Gymnasiet Halmstad tilldelades idag Kvalitetsutmärkelsen Bättre Skola 2017. Dessutom delades ett Erkännanden för Framgångsrik Verksamhetsutveckling ut till Berga förskola i Eskilstuna och Hudikskolan i Hudiksvall fick också ett erkännande. Utdelningen skedde på Rikskonferensen Bättre Skola i Eskilstuna.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Skanska först i Norden med hälsocertifierat kontor

Som första aktör i Norden har Skanska tagit emot en precertifiering enligt WELL. Den gäller för kontorsfastigheten Epic på Universitetsholmen i Malmö. Certifieringen innebär ett helhetstänk kring hur människor påverkas av den byggda miljön de befinner sig i.

SIQ nu ensam ägare av Svenskt Kvalitetsindex

SIQ – Institutet för Kvalitetsutveckling är från årsskiftet ensam ägare till marknadsanalysföretaget EPSI Rating Group som i Sverige är etablerat under varumärket Svenskt Kvalitetsindex, SKI. SiQ stärker därmed sin förmåga att mäta effekter av kvalitetsarbetet i både offentlig och privat verksamhet.

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.