nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

Anställ både morgonpigga och kvällspigga

  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

Ett företag som har en mix av morgonpigg och kvällspigg personal kan uppnå en högre och jämnare produktivitet. Det visar en studie som genomförts av den brittiska beteendevetaren Donna Dawson på uppdrag av Canon.

I grunden ligger statistik som visar att anställda jobbar ineffektivt under en fjärdedel av arbetsdagen. För att komma till rätta med problemet är det, enligt studien, viktigt att indentifiera personlighetstyper och att skapa en kompott av dessa. De personlighetstyper som Donna Dawson skriver om är: morning glories, late afternoon slumpers, midday maestros och lunchtime loungers.

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

Använd resurserna smartare

Läsvärt

Sluta fundera över hur ni bäst nyttjar era resurser. Ta istället kundens perspektiv och organisera verksamheten så att den bäst möter kundens behov och flöden. Först då kommer de smarta lösningarna att bli synliga.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sluta sträva efter samsyn

Sluta sträva efter samsyn i en organisation – vi kan ändå aldrig förstå varandra. Om vi istället inser att resurser alltid tolkas olika, och att inget synsätt är fel, ökar våra möjligheter att arbeta bättre tillsammans.

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.