nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

Moderna Försäkringars Smart Flex

Årets IT-profiler och IT-projekt utsedda

CIO Awards 2017 som arrangeras av IDG/CIO Sweden delades ut vid en ceremoni i december. Här utsågs Årets digitala projekt, Årets CIO, Årets hållbara projekt och Årets digitala inspiratör. Årets CIO blev Ann Helenius, Stockholms stad.

  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

Årets CIO

Ann Helenius, Stockholms stad

Motivering:

”Ann Hellenius är super-CIO:n som tagit hela världen med storm och satt it och it-ledarrollen på kartan, långt utanför den gängse skaran it-invigda – och bortom Sveriges gränser. En sällan skådad kommunikatör och visionär som sparar miljoner och sjösätter innovationer. Aldrig släpps fokus på målet – att skapa världens smartaste stad för medborgarna – och ett hållbart ledarskap.”

Årets digitala projekt

Stena Lines AI-satsning

Motivering:

”Framtiden närmar sig allt snabbare – det som var science fiction igår är strategisk realitet idag. Stena Line har låtit AI-satsningen bli fundamentet i den digitala transformationen, och chattbottar och smarta algoritmer ska ta rederiet till nästa nivå. Resultatet är effektivare processer, bättre service till kunderna och möjligheter att hitta nya mönster i stora datamängder, vilket potentiellt ger nya affärer. Stena Line visar hur ny teknik kan bli en hävstång som förändrar allt från processer och affärer till medarbetarnas attityd.”

Årets hållbara projekt

Moderna försäkringars Smart Flex

Motivering:

”Vägen till ett mer hållbart samhälle handlar inte bara om smarta tekniska lösningar – utan i kanske ännu högre grad om att förändra beteenden. Moderna Smart Flex är ett exempel på båda. Genom att låta ett bevisligen säkrare, mer miljövänligt körsätt påverka försäkringspremien sänks olycksrisken, vilket innebär att båda parter spar pengar, och att miljöpåverkan minskas. Ett win-win-projekt med spännande utvecklingspotential och stora uppskalningsmöjligheter till andra försäkringsområden.”

Årets digitala inspiratör

Siduri Poli, social entreprenör

Motivering:

”Årets digitala inspiratör vet att kunskap är makt och att mångfald föder framgång – och är basen för demokrati. Med en hög ambitionsnivå och en enorm energi frigör hon potentialen bland de unga i Stockholms ytterområden.”

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

AI kan bli hävstång för svensk ekonomi

Användningen av artificiell intelligens (AI) kan bli rena hävstången för svensk ekonomi. Men för att kunna ta tillvara de stora möjligheterna krävs en nationell strategi med bland annat satsningar på utbildning, forskning och utveckling av regelverk, visar en analys som innovationsmyndigheten Vinnova tagit fram på uppdrag av regeringen.

Nöjdare miner med buss än med tåg och flyg

Trots problemen med förseningar kan många persontransportföretag glädja sig åt nöjda kunder. Och allra nöjdast kunder har bussbolagen, visar årets studie från Svenskt Kvalitetsindex. Det företag som än en gång får högst betyg är Nettbuss med sina båda varumärken Nettbuss Bus4You och Nettbuss express.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Hon framtidens kvinnliga ledare

Ishtar Touailat, innovationchef på Tieto datadrivna affärer Sverige, är Framtidens kvinnliga ledare 2018. Hon koras för sitt orädda och inkluderande ledarskap där hon hittar nya lösningar på gamla problem.

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.