nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

Västfastigheters driftchefer har vunnit Västra Götalandsregionens jämställdhetspris 2016. Daniel Hansson, Ulf Abrahamsson, Thomas Bjarnemo och Roland Wallgren var på plats och tog emot priset.

De vågar bryta normen

Med mångfald i arbetsgruppen har klimatet blivit bättre och dialogen mer nyanserad. Det konstaterar juryn i sin motivering när Västra Götalandsregionens jämställdhetspris delas ut. Vinnare är en verksamhet som präglas av traditionellt manliga roller.

  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

Vinnarna av Västra Götalandsregionens jämställdhetspris 2016 är Västfastigheters driftchefer.

– Jämlikhet är en viktig fråga och jag är så stolt över driftschefernas arbete. De har verkligen förtjänat priset, de är bra förebilder som står upp för allas lika värde och har ett öppet sinne när de rekryterar. Tack vare dessa chefer har vi både ökat antalet kvinnor inom driften som antalet medarbetare med annan kulturell bakgrund, säger Christina Lindgren, områdeschef för Drift och Service.

Västfastigheter är Västra Götalandsregionens förvaltning för lokalförsörjning och fastighetsförvaltning. Driftscheferna ansvarar tillsammans med sin personal för drift, verksamhetsservice, tillsyn och skötsel av fastigheterna. Inom området jobbar medarbetarna i traditionellt manliga roller såsom elektriker, energiingenjörer, ventilationstekniker, brandtekniker och snickare.

Juryn konstaterar att pristagarna har ett jämställdhetsperspektiv när de rekryterar, och att de uppmärksammar och motverkar normer, värderingar, attityder och strukturer som missgynnar individer eller grupper ur ett jämställdhetsperspektiv.

”De har modet att bryta en norm och resultatet har blivit att man uppfattar att klimatet har blivit bättre, att man ser saker ur olika perspektiv och dialogen har blivit mer nyanserad. Resultat av arbetet går även att se på lönestatistiken där kvinnorna, de senaste åren, har haft samma löneutveckling som männen”, skriver juryn i sin motivering.

Västfastigheter har tidigare prisats för sitt jämlikhetsarbete, bland annat i Nyckeltalsinstitutets ranking som Sveriges mest jämställda arbetsplats. 

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

IKEA ett starkt varumärke lokalt och globalt

IKEA är inte bara Sveriges starkaste varumärke, utan har även en stark ställning globalt med en sjundeplats i YouGovs senaste varumärkesranking. Det varumärke som ökat mest i varumärkesstyrka på den svenska marknaden är Swedbank.

Fem populäraste arbetsgivarna bland nyanlända akademiker

Volvo Group toppar listan över vilka arbetsgivare som är populärast bland nyanlända akademiker, visar statistik från praktikprogrammet Jobbsprånget, som drivs av Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA). Projektet ger nyanlända akademiker fyra månaders praktik hos svenska arbetsgivare över hela landet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Rätt träning viktigare än gener

Recension

I boken ”Peak, vetenskapen om att bli bättre på nästan allt”, berättar författarna om sanning bakom 10 000-timmarsregeln. Det handlar mer om träning än talang. Framförallt rätt sort övning visar författaren K Anders Ericsson i sin banbrytande forskning.

Ulf Hammarström ny generaldirektör på Swedac

Regeringen har utsett Ulf Hammarström till ny generaldirektör och chef för Swedac. Ulf Hammarström har tidigare varit generaldirektör för Försvarsexportmyndigheten och under nio år arbetat i Bryssel, dels som direktör för industri- och marknadsdirektoratet vid European Defence Agency, dels som diplomatisk minister vid den svenska EU-representationen.

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.