nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

De vinner Utmärkelsen svensk kvalitet

Utmärkelsen svensk kvalitet går i år till Volvo Car Torslanda. Företagets kvalitetstransformation har lett till högre kundnöjdhet, kortare ledtider och färre kvalitetsproblem.

  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

När Institutet för Kvalitetsutveckling, SIQ, för 24:e gången delar ut Utmärkelsen svensk kvalitet är det Volvo Car Torslanda som får ta emot det prestigefyllda priset.

Håkan Samuelsson, vd och koncernchef för Volvo Car Group kommenterar utmärkelsen så här:

”Utmärkelsen Svensk Kvalitet 2015 är en bekräftelse på att Torslandafabrikens konsekventa kvalitetsarbete gett resultat som alla medarbetare kan vara mycket stolta över. Att eftersträva kvalitetsutmärkelser är också ett sätt att förbättra vår kvalitet – det skapar en strukturerad positiv dialog i organisationen vilket främjar kvalitetsutvecklingen.”.

Volvo Cars är ett bra exempel på hur en medveten satsning på kvalitet lyckas vända ett företag i kris. Läs mer om detta arbete här: Volvo Cars väg mot kvalitetsförbättring.

I år delar SIQ ut även två Erkännanden för framgångsrik verksamhetsutveckling; en till Condorens Förskolor i Nacka och en till Universeum i Göteborg.

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Guide till hållbara inköp av it

Läsvärt

Ju fler som ställer krav, desto hårdare blir trycket på hållbara produkter. Därför lanserar TCO Develoment nu en guide som ger praktiska råd kring hållbar upphandling av it.

Bli bättre på att övertyga, beröra och inspirera

Läsvärt

Förmågan att framföra sitt budskap på ett effektivt och engagerande sätt är något som alla chefer har nytta av att utveckla. Nu finns en ny bok i ämnet som ger insikt i både de retoriska grundverktygen och förmågan att få till ett bra framförande.

”Det går att mäta kvalitet i välfärden”

Friskolornas riksförbund är kritiska till Välfärdsutredningens slutbetänkande. Framför allt ställer de sig frågande till att utredaren inte har något förslag på hur kvalitetsutvärderingen av skolan kan utvecklas.

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.