nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

De vinner Utmärkelsen svensk kvalitet

Utmärkelsen svensk kvalitet går i år till Volvo Car Torslanda. Företagets kvalitetstransformation har lett till högre kundnöjdhet, kortare ledtider och färre kvalitetsproblem.

  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

När Institutet för Kvalitetsutveckling, SIQ, för 24:e gången delar ut Utmärkelsen svensk kvalitet är det Volvo Car Torslanda som får ta emot det prestigefyllda priset.

Håkan Samuelsson, vd och koncernchef för Volvo Car Group kommenterar utmärkelsen så här:

”Utmärkelsen Svensk Kvalitet 2015 är en bekräftelse på att Torslandafabrikens konsekventa kvalitetsarbete gett resultat som alla medarbetare kan vara mycket stolta över. Att eftersträva kvalitetsutmärkelser är också ett sätt att förbättra vår kvalitet – det skapar en strukturerad positiv dialog i organisationen vilket främjar kvalitetsutvecklingen.”.

Volvo Cars är ett bra exempel på hur en medveten satsning på kvalitet lyckas vända ett företag i kris. Läs mer om detta arbete här: Volvo Cars väg mot kvalitetsförbättring.

I år delar SIQ ut även två Erkännanden för framgångsrik verksamhetsutveckling; en till Condorens Förskolor i Nacka och en till Universeum i Göteborg.

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

Kvalitetsutveckling en förutsättning för digitalisering

Den megatrend och utmaning vi hör talas om mest just nu är digitalisering. Vi ska alla utveckla våra analoga produkter, tjänster och processer till att bli digitala. Men vad är syftet? Många förknippar digitalisering med resurseffektivitet, att vi ska kunna ersätta människor med appar och elektroniska tjänster av olika slag. Många organisationer och företag har just den målsättningen med digitaliseringen. Här finns det en stor risk att dessa organisationer glömmer bort för vem de digitaliserar – deras kunder och intressenter!

Hon lät medarbetarna bestämma aktivitet för samtal

När Catarina Söderlund, marknads- och utbildningschef på Visma Enterprise, hade läst om en chef som bytt ut sina medarbetarsamtal i mötesrum mot aktiviteter bestämde hon sig för att göra samma sak. Nu har hon haft elva samtal på allt från kafé till skridskois.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.