nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

Den mänskliga utmaningen

Människorna, det är vi som är utmaningen. Vår motivation och vårt motstånd präglar processerna. Och enligt komplexitetsdoktorn i detta nummer så är det relationerna som påverkar ledarskapet mest.

  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

Människorna, det är vi som är utmaningen. Ja, så kan man sammanfatta arbetslivets utmaningar på alla nivåer. I det här numret möter vi Eva Lindström Coey, komplexitetsdoktor. När jag hörde hennes tes ”alla relationer styrs av den som har minst intresse av relationen” på en föreläsning blev det väldigt intressant att applicera det i olika sammanhang, både i yrkeslivet och privat.

Och när det gäller kvalitetsarbete och verksamhetsutveckling så är det konsten att få med sig människorna vi brottas med. Jag vet, jag har själv arbetat många år med att öka engagemanget och få igång förbättringsarbetet i kundfronten, allt för att göra det bättre och enklare för den vi är till för, kunderna. Om detta handlar även artikeln om framtidens kvalitetsforskning.

Mjuka värden och arbetet med organisationskulturen är den stora frågan liksom den att samarbeta över gränserna. Och om det är något jag funderat på i alla mina år som chef så är det just svårigheten att samarbeta. Hur mycket tids läggs inte på att prata samarbete och hur svårt är det inte. Inte mellan människor utan mellan organisationer. Jag hade en gång en chef, Ingemar, som arbetade med metoden att ”skapa goda beroenden”. Ett användbart tips om man sitter inlåst i sin silo.

Att det är människorna som är utmaningen bekräftades även av er läsare som jag pratade med på Kvalitetsmagasinet Live i mars. Hur får jag med mig min ledningsgrupp och hur jobbar vi tillsammans för att skapa en förbättringskultur? Flera av er efterlyser tydliga exempel på hur andra gör, hur de lyckats men även varför de misslyckats. Och det är precis här Kvalitetsmagasinet ska vara, ett nyttigt verktyg på arbetsgolvet, om framgångsrecept och felsteg, inspiration och nyheter förstås. Vi finns till för er och därför har vi stora öron. Så tveka inte att bjuda in mig till era evenemang, tipsa och kom med förslag. Vägen är inte längre än ett mejl i dessa digitala tider.

Och apropå digital. Även Kvalitetsmagasinet jobbar med vårt digitala erbjudande. Under våren kommer vi att börja låsa vissa artiklar på kvalitetsmagasinet.se som bara är tillgängliga för er prenumeranter. Vi vill helt enkelt ge er som betalar för journalistik mer för pengarna.

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

AI kan bli hävstång för svensk ekonomi

Användningen av artificiell intelligens (AI) kan bli rena hävstången för svensk ekonomi. Men för att kunna ta tillvara de stora möjligheterna krävs en nationell strategi med bland annat satsningar på utbildning, forskning och utveckling av regelverk, visar en analys som innovationsmyndigheten Vinnova tagit fram på uppdrag av regeringen.

Nöjdare miner med buss än med tåg och flyg

Trots problemen med förseningar kan många persontransportföretag glädja sig åt nöjda kunder. Och allra nöjdast kunder har bussbolagen, visar årets studie från Svenskt Kvalitetsindex. Det företag som än en gång får högst betyg är Nettbuss med sina båda varumärken Nettbuss Bus4You och Nettbuss express.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Hon framtidens kvinnliga ledare

Ishtar Touailat, innovationchef på Tieto datadrivna affärer Sverige, är Framtidens kvinnliga ledare 2018. Hon koras för sitt orädda och inkluderande ledarskap där hon hittar nya lösningar på gamla problem.

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.