nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

DNV tar ett större grepp kring certifiering

DNV vässar sin revisionsmetodik och breddar perspektivet på risk. Det innebär ett större fokus på att säkra ledningssystemet som en grund för en hållbar verksamhet.

  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

Nästa år lanserar DNV Business Assurance en ny version av revisionsmetodiken Risk Based Certification. Tanken är att det ska bli lättare att bredda perspektivet på risker i samband med revisionen av ledningssystemet så att även ekonomiska, sociala och miljömässiga frågor hanteras.

Detta innebär att de reviderade företagen inte enbart får ett certifikat som visar att de uppfyller kraven i den aktuella standarden, utan att de även får veta att deras ledningssystem är en stabil grund för en mer hållbar verksamhet, samt att de har rätt rutiner och processer på plats för att möta krav och förväntningar från sina intressenter.

– Långsiktig framgång är endast möjlig för organisationer som skapar värde genom att på ett hållbart sätt uppfylla världens ekonomiska, sociala och miljömässiga behov. Nästa generation av Risk Based Certification gör det möjligt för företagen att rikta sina insatser mot de frågor som kommer avgöra företagens framgång inte bara idag, utan även i framtiden, säger Luca Crisciotti, CEO för DNV Business Assurance.

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

AI kan bli hävstång för svensk ekonomi

Användningen av artificiell intelligens (AI) kan bli rena hävstången för svensk ekonomi. Men för att kunna ta tillvara de stora möjligheterna krävs en nationell strategi med bland annat satsningar på utbildning, forskning och utveckling av regelverk, visar en analys som innovationsmyndigheten Vinnova tagit fram på uppdrag av regeringen.

Nöjdare miner med buss än med tåg och flyg

Trots problemen med förseningar kan många persontransportföretag glädja sig åt nöjda kunder. Och allra nöjdast kunder har bussbolagen, visar årets studie från Svenskt Kvalitetsindex. Det företag som än en gång får högst betyg är Nettbuss med sina båda varumärken Nettbuss Bus4You och Nettbuss express.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Hon framtidens kvinnliga ledare

Ishtar Touailat, innovationchef på Tieto datadrivna affärer Sverige, är Framtidens kvinnliga ledare 2018. Hon koras för sitt orädda och inkluderande ledarskap där hon hittar nya lösningar på gamla problem.

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.