nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

Foto StockAdobe

Erfarenhet viktigast vid chefsrekrytering

Erfarenhet väger allra tyngst när svenska organisationer och företag ska rekrytera chefer. Det visar en undersökning som utbildning.se har gjort där man kartlagt vilka egenskaper och kompetenser som är allra mest efterfrågade när man rekryterar en chef.

  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

Av alla annonser anger hela 82 procent att de söker efter chefer med erfarenhet. Som nummer två på listan kommer självständig som efterfrågas i 24 procent av annonserna. Men även högskoleutbildning och kommunikativ förmåga rankas högt på listan.

Noteras kan att nytänkande hamnar längst ned på listan över de egenskaper som är mest efterfrågade liksom förmågan att vara en lagspelare.

I rapporten har utbildning.se granskat drygt 2 000 jobbannonser under 2017 för att kartlägga vilka kompetenser och personliga egenskaper som just nu är de mest efterfrågade vid chefsrekryteringar. 

Annonserna gällde chefsjobb inom olika branscher över hela landet, både inom privat och offentlig sektor. 

Topplistan över efterfrågade egenskaper:

1.Erfaren 82 % 

2. Självständig 24 %

3. Högskoleutbildad 20 %

4. Kommunikativ  17 %

5. Flexibel 16 %

6. Trygg 15 %

7. Strukturerad 13 %

8. Tydlig 12,5 %

9. Driven 12 %

10. Noggrann 11 %

11.Engagerad 10,5 %

12. Ansvarstagande 9,5 %

13. Lyhörd  8 %

14. Prestigelös, IT-vana 7 %

15. Förmåga att motivera andra 6,5 %

16. Analytisk  6 %

17. Kreativ, nyfiken  5,5 %

18. Strategisk  5 %

19. Lagspelare, stabil 4,5 %

20. Nytänkande 4 %

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

IKEA ett starkt varumärke lokalt och globalt

IKEA är inte bara Sveriges starkaste varumärke, utan har även en stark ställning globalt med en sjundeplats i YouGovs senaste varumärkesranking. Det varumärke som ökat mest i varumärkesstyrka på den svenska marknaden är Swedbank.

Fem populäraste arbetsgivarna bland nyanlända akademiker

Volvo Group toppar listan över vilka arbetsgivare som är populärast bland nyanlända akademiker, visar statistik från praktikprogrammet Jobbsprånget, som drivs av Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA). Projektet ger nyanlända akademiker fyra månaders praktik hos svenska arbetsgivare över hela landet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Rätt träning viktigare än gener

Recension

I boken ”Peak, vetenskapen om att bli bättre på nästan allt”, berättar författarna om sanning bakom 10 000-timmarsregeln. Det handlar mer om träning än talang. Framförallt rätt sort övning visar författaren K Anders Ericsson i sin banbrytande forskning.

Ulf Hammarström ny generaldirektör på Swedac

Regeringen har utsett Ulf Hammarström till ny generaldirektör och chef för Swedac. Ulf Hammarström har tidigare varit generaldirektör för Försvarsexportmyndigheten och under nio år arbetat i Bryssel, dels som direktör för industri- och marknadsdirektoratet vid European Defence Agency, dels som diplomatisk minister vid den svenska EU-representationen.

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.