nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

Fem knep för att fånga intresset

Har du en lysande idé, men har svårt att sälja in den? Här är fem knep som kan hjälpa dig att fånga åhörarnas intresse.

  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

När du ska sälja in en idé gäller det att snabbt väcka intresset och få åhörarna att själva se nyttan och bli engagerade. Vässa argumenten utifrån målgruppen och öva dig på att kortfattat lyfta fram det viktigaste. Dale Carnegie Trainings bloggsajt tipsar om några punkter som kan hjälpa dig i din förberedelse.

  1. Målgruppen. Vilka är närvarande, vad motiverar och driver dem i deras arbete? Välj ut och formulera dina argument utifrån målgruppen. Begränsa dina argument till tre.
  2. Väck intresset. Vad får de som lyssnar ut av din idé? På vilket sätt berörs de? Fråga dig själv hur de som lyssnar kan lösa sina problem och nå sina mål med hjälp av din idé eller förändring. Berätta sedan om fördelarna med din idé och värdet med den.
  3. Visa entusiasm. Sättet du presenterar en idé på är lika viktigt som det du säger. Väck känslor, visa varför du tär övertygad. Ta ögonkontakt med de du talar med.
  4. Lyssna. Visa respekt för andras åsikter, försök förstå, ställ följdfrågor. Klargör frågeställningar genom att sammanfatta och fråga om det finns något annat de funderar över.
  5. Lova inget som du inte kan hålla. Har du sagt att du ska återkomma med mer information, gör det. Tänk på hur du vill bli uppfattad och agera utifrån det.
  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Guide till hållbara inköp av it

Läsvärt

Ju fler som ställer krav, desto hårdare blir trycket på hållbara produkter. Därför lanserar TCO Develoment nu en guide som ger praktiska råd kring hållbar upphandling av it.

Bli bättre på att övertyga, beröra och inspirera

Läsvärt

Förmågan att framföra sitt budskap på ett effektivt och engagerande sätt är något som alla chefer har nytta av att utveckla. Nu finns en ny bok i ämnet som ger insikt i både de retoriska grundverktygen och förmågan att få till ett bra framförande.

”Det går att mäta kvalitet i välfärden”

Friskolornas riksförbund är kritiska till Välfärdsutredningens slutbetänkande. Framför allt ställer de sig frågande till att utredaren inte har något förslag på hur kvalitetsutvärderingen av skolan kan utvecklas.

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.