nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

Fler företag på gång

Nyföretagandet ökar kraftigt i Sverige. Vid årsskiftet spås ökningen bli 11 procent större jämfört med 2009.

  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

Det verkar som om nyföretagandet i Sverige återhämtat sig efter börskrascher och kriser. Enligt en prognos av programföretaget Visma Spcs kommer nyföretagandet att ha ökat ytterligare till årskiftet.

–Just nu pekar allt på en ökning med nästan 11 procent jämfört med vår prognos från i våras på 9,5 procent. Fram tills nu har vi en obruten, årslång trend med ökningar och om den står sig blir nytillskottet av företag riktigt bra i år, säger Lars Fredell, informationschef hos Visma Spcs i ett pressmeddelande.

Med andra ord skulle detta innebära att ungefär 60 400 företag kommer att ha startats innan 2010 är över, 5 800 fler än förra året.

Taggar:

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

Underlätta kundens värdeskapande med tjänstelogik

Recension

I boken Tjänstelogik, Per Skalén, beskrivs tjänstelogik som ett sätt att förstå, leda och utveckla en verksamhet. Den bygger på flera års forskning om tjänstelogik och lyfter praktiska exempel från tjänsteföretag, industriföretag och offentliga organisationer, till exempel Spotify, Ikea, Volvo och Skatteverket.

5 steg till ett agilt företag

Släpp toppstyrningen och agera som ett fiskstim

Styrelseproffset Lennart Francke, som har en bakgrund inom bankvärlden, är en stark förespråkare av ett agilt arbetssätt. Han är orolig för att svenska företag blir allt mer toppstyrda när det enligt honom är flexibilitet och kundorientering som är det vinnande konceptet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Kvaliteten på våra badvatten allt bättre

Kvaliteten på svenska badvatten blir allt bättre. Fler än nio av tio så kallade EU-bad, som är föremål för regelbundna kvalitetskontroller, har ett badvatten som klassificeras som utmärkt, bra eller tillfredsställande, visar Havs- och vattenmyndighetens och Folkhälsomyndighetens rapport om Sveriges badvattenkvalitet.

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.