nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

Unionen uppmarksammade mansplaining i en kampanj. Nina Hemmingsson har gjort illustrationerna till kampanjen.

Fler har fått upp ögonen för ”mansplaining”

I förra veckan hade Unionen en ”Mansplainingakut”, en telefonlinje för att uppmärksamma trakasserier och härskartekniker i arbetslivet. Kvalitetsmagasinet ringde upp Peter Tai Christensen, Unionens utredare för lika rättigheter och möjligheter, för att höra: Vad handlar det här om?

  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

– Vi har utgått från definitionen av mansplaining i Svenska akademiens nyord, att en man förklarar för en kvinna som att hon är mindre vetande. Vi ville även synliggöra och diskutera andra härskartekniker som kvinnor utsätts för av män, exempelvis att en kvinna upplever att hon väldigt ofta blir avbruten av en man eller att en man upprepar eller tar åt sig äran för ett förslag hon har framfört.

Peter Tai Christensen

Peter Tai Christensen

Varför gjorde ni det här?

– Jämställdhet är en prioriterad fråga för Unionen. Ofta pratar vi om helheten men ibland är det bra att fokusera på ett specifikt fenomen och den här gången blev det mansplaining. Eftersom det här var en kampanj så ville vi lyfta ett ämne som fungerar i sociala medier för att dels öka medvetenheten och dels uppmana till diskussion.

Vad har ni fått för samtal?

– Det har varit stort intresse. Flera hundra har försökt ringa, men vi har bara haft en person per timme som har svarat, så vi har inte kunnat svara på alla samtal.

– Det har varit kvinnor som har ringt och sagt att ”Äntligen sätter ni fingret på något jag har känt, en känsla av obehag och att inte bli tagen på allvar”. Men det är också män som har ringt och berättat att de har fått upp ögonen för vad mansplaining är och har sett det på sin arbetsplats.

Ni har också fått kritik från personer som undrar varför ni gör det här.

– Ja, vissa är upprörda och ifrågasätter varför Unionen valt att lyfta just mansplaining. Det visar att det här är ett ämne som väcker känslor och skapar engagemang.

Vad kan man göra om man upplever att man utsätts för ”mansplaining”?

– Vissa beteenden är avsiktligt kränkande eller exkluderande medan andra är omedvetna. Oavsett vilket så är det bra att säga ifrån. Om man själv upplever att man utsätts för mansplaining kan man exempelvis säga ”Kan du sluta avbryta”, ”Du upprepar det jag just sa” eller ”Jag behöver faktiskt inte få det här förklarat”.

Vad kan man göra om någon annan utsätts?

– Ta ansvar som kollega och uppmärksamma problemet, våga vara obekväm helt enkelt. ”Det jag ser tycker jag inte är respektfullt, det är inte som det ska vara på en jämställd arbetsplats”. Om någon tycker att det förstör stämningen så kanske det inte var tillräckligt bra stämning tidigare. Att aktivt synliggöra, diskutera och komma tillrätta med mansplaining och andra härskartekniker kan leda till att det blir en inkluderande och respektfull arbetsmiljö.

Illustration av Nina Hemmingsson till Unionens kampanj.

Illustration av Nina Hemmingsson till Unionens kampanj.

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

AI kan bli hävstång för svensk ekonomi

Användningen av artificiell intelligens (AI) kan bli rena hävstången för svensk ekonomi. Men för att kunna ta tillvara de stora möjligheterna krävs en nationell strategi med bland annat satsningar på utbildning, forskning och utveckling av regelverk, visar en analys som innovationsmyndigheten Vinnova tagit fram på uppdrag av regeringen.

Nöjdare miner med buss än med tåg och flyg

Trots problemen med förseningar kan många persontransportföretag glädja sig åt nöjda kunder. Och allra nöjdast kunder har bussbolagen, visar årets studie från Svenskt Kvalitetsindex. Det företag som än en gång får högst betyg är Nettbuss med sina båda varumärken Nettbuss Bus4You och Nettbuss express.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Hon framtidens kvinnliga ledare

Ishtar Touailat, innovationchef på Tieto datadrivna affärer Sverige, är Framtidens kvinnliga ledare 2018. Hon koras för sitt orädda och inkluderande ledarskap där hon hittar nya lösningar på gamla problem.

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.