nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

Fyra finalister till Leanpriset

Nu är årets fyra finalister till Svenska Leanpriset utsedda. Under sommaren har de nominerade fått besök av juryn och den 19-20 oktober koras årets vinnare.

  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

Det är ett brett fält bland de fyra finalisterna till årets Leanpris:

  • PET-Packning Sweden Operation inom AstraZeneca
  • Varuförsörjningen på Newbody, företaget där skolungdomar och föreningar säljer underkläder
  • Myndigheten för äldre och personer med funktionsnedsättning, Södertälje kommun
  • Vossloh Nordic Switch Systems i Ystad och Örebro som levererar spårväxlar och spårteknik

Eva Pedersen-Wallin som är resultatområdeschef för myndigheten för äldre och personer med funktionsnedsättning vid Södertälje kommun, som alltså är en av de nominerade, konstaterar att enheten visat goda resultat och förbättringar både vad gäller hårda och mjuka värden, tack vare Lean.

– Dels genom att bli mer effektiva med förbättrade handlingstider och att följa upp kundnöjdheten. Dels genom en god arbetsmiljö med stolta medarbetare som påverkar, driver förbättringar och utvecklar verksamheten, säger hon.

Södertäljes näringsliv är alltså också i final, genom Astra Zeneca, medan de andra finalisterna verkar från Göteborg (Newbody) samt Örebro och Ystad (Vossloh).

Taggar:

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

Underlätta kundens värdeskapande med tjänstelogik

Recension

I boken Tjänstelogik, Per Skalén, beskrivs tjänstelogik som ett sätt att förstå, leda och utveckla en verksamhet. Den bygger på flera års forskning om tjänstelogik och lyfter praktiska exempel från tjänsteföretag, industriföretag och offentliga organisationer, till exempel Spotify, Ikea, Volvo och Skatteverket.

5 steg till ett agilt företag

Släpp toppstyrningen och agera som ett fiskstim

Styrelseproffset Lennart Francke, som har en bakgrund inom bankvärlden, är en stark förespråkare av ett agilt arbetssätt. Han är orolig för att svenska företag blir allt mer toppstyrda när det enligt honom är flexibilitet och kundorientering som är det vinnande konceptet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Kvaliteten på våra badvatten allt bättre

Kvaliteten på svenska badvatten blir allt bättre. Fler än nio av tio så kallade EU-bad, som är föremål för regelbundna kvalitetskontroller, har ett badvatten som klassificeras som utmärkt, bra eller tillfredsställande, visar Havs- och vattenmyndighetens och Folkhälsomyndighetens rapport om Sveriges badvattenkvalitet.

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.