nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

Studenter vill jobba i innovativa verksamheter som drivs av ett högre syfte. Bild från Campus Linköping. Foto Peter Karlsson.

Google fortfarande studenternas drömarbetsgivare

Google, Google och Google. Så kan man sammanfatta resultatet när Sveriges studenter röstar fram sina drömarbetsgivare.

  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

Google ligger på alla topp-5-listor oavsett om det är en student som pluggar till jurist, ingenjör, ekonom eller socionom. Det visar Universums årliga undersökning Företagsbarometern som släpps idag där över 22 000 studenter från 33 universitet och högskolor deltagit.

Det som studenterna värderar allra högst är att jobba i en innovativ verksamhet där man värderar balansen mellan arbete och privatliv och som drivs av ett högre syfte. Google har under flera år varit den drömarbetsgivare som studenterna allra mest förknippat med detta. Men nu hänger flera utmanare Google i hasorna. En tydlig trend är att studenterna vill jobba i svenska bolag och det är också viktigt att de står för innovation och förnyelse och att man som arbetsgivare lyfter fram människorna bakom varumärket och dess produkter. Bland de som fortsätter att öka i attraktion är företag som Volvo Cars, IKEA och Spotify.

På civilingenjörernas topp 5-lista ligger:
1. Google
2. Volvo Cars
3. Spotify
4. Volvo Group
5. ÅF

Ekonomernas topp 5-lista ser lite annorlunda ut:

1. Google
2. Spotify
3. Ikea
4. H&M
5. Nike

Medans naturvetarna ser andra drömarbetsgivare på sin topp 5-lista:

1. Astra Zeneca
2. Jordbruksverket
3. Google
4. Stockholms Stad
5. Vattenfall

Humanister och sociologer har, väntat nog, andra drömarbetsgivare på sin topp 5-lista:

1. FN
2. Utrikesdepartementet
3. Sveriges Television
4. Spotify
5. Google

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

Underlätta kundens värdeskapande med tjänstelogik

Recension

I boken Tjänstelogik, Per Skalén, beskrivs tjänstelogik som ett sätt att förstå, leda och utveckla en verksamhet. Den bygger på flera års forskning om tjänstelogik och lyfter praktiska exempel från tjänsteföretag, industriföretag och offentliga organisationer, till exempel Spotify, Ikea, Volvo och Skatteverket.

5 steg till ett agilt företag

Släpp toppstyrningen och agera som ett fiskstim

Styrelseproffset Lennart Francke, som har en bakgrund inom bankvärlden, är en stark förespråkare av ett agilt arbetssätt. Han är orolig för att svenska företag blir allt mer toppstyrda när det enligt honom är flexibilitet och kundorientering som är det vinnande konceptet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Kvaliteten på våra badvatten allt bättre

Kvaliteten på svenska badvatten blir allt bättre. Fler än nio av tio så kallade EU-bad, som är föremål för regelbundna kvalitetskontroller, har ett badvatten som klassificeras som utmärkt, bra eller tillfredsställande, visar Havs- och vattenmyndighetens och Folkhälsomyndighetens rapport om Sveriges badvattenkvalitet.

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.