nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

Här är årets Leanvinnare

Det blev inte bara en, utan två verksamheter som i går kväll fick ta emot pris när årets vinnare i Lean presenterades.

  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

För två och ett halvt år sedan påbörjade affärsområdet varuförsörjning inom Newbody en Leansatsning med tre tydliga mål i sikte; ökad produktivitet, ökad kundnytta och en lärande organisation. Sedan dess har mycket hänt. Verksamheten har idag ett mer närvarande ledarskap, en tydlig struktur för förbättringsarbetet och en organisation som numera lämnat den gamla funktionsorienteringen och istället jobbar utifrån sina flöden.

Igår kväll fick de kliva högst upp på prispallen och ta emot utmärkelsen Svenska Leanpriset 2016.

”Newbody är ett inspirerande föredöme för alla typer av organisationer som strävar mot världsklass” skriver juryn i sin motivering.

– Jag är mest stolt över alla de fantastiska medarbetarna, deras engagemang och vilja att alltid göra det bästa för kunden. Det som förändrats mest och påverkat oss som avdelning mest är den positiva energi som arbetet gett, säger Tobias Ericsson, chef för varuförsörjningen på Newbody i en intervju med KM.

leanledare2016Under kvällen presenterades ytterligare en vinnare när Astra Zeneca fick ta emot utmärkelsen Lean ledarskap. Fabrikschef Anders Bergman är stolt över den modell de hittat för att komma vidare på sin Leanresa.

– Jag hoppas att vi kan inspirera andra och visa att man genom att involvera alla i Lean kan få en mer harmonisk arbetsplats med mer engagerade medarbetare.

I nästa nummer av KM kan du läsa mer om hur Newbody och Astra Zeneca jobbat med att skapa engagemang i Leanarbetet. KM nr5:2016 är ute den 2 november.

Prenumerera
Köp digitalt lösnummer

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

IKEA ett starkt varumärke lokalt och globalt

IKEA är inte bara Sveriges starkaste varumärke, utan har även en stark ställning globalt med en sjundeplats i YouGovs senaste varumärkesranking. Det varumärke som ökat mest i varumärkesstyrka på den svenska marknaden är Swedbank.

Fem populäraste arbetsgivarna bland nyanlända akademiker

Volvo Group toppar listan över vilka arbetsgivare som är populärast bland nyanlända akademiker, visar statistik från praktikprogrammet Jobbsprånget, som drivs av Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA). Projektet ger nyanlända akademiker fyra månaders praktik hos svenska arbetsgivare över hela landet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Rätt träning viktigare än gener

Recension

I boken ”Peak, vetenskapen om att bli bättre på nästan allt”, berättar författarna om sanning bakom 10 000-timmarsregeln. Det handlar mer om träning än talang. Framförallt rätt sort övning visar författaren K Anders Ericsson i sin banbrytande forskning.

Ulf Hammarström ny generaldirektör på Swedac

Regeringen har utsett Ulf Hammarström till ny generaldirektör och chef för Swedac. Ulf Hammarström har tidigare varit generaldirektör för Försvarsexportmyndigheten och under nio år arbetat i Bryssel, dels som direktör för industri- och marknadsdirektoratet vid European Defence Agency, dels som diplomatisk minister vid den svenska EU-representationen.

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.