nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

Sveriges mest innovativa rektor

Birgitta Trolin, rektor för Väsby Nya Gymnasium, har utsetts till Sveriges mest innovativa skolledare. Synlighet och att hon stimulerar lärarna till att våga prova nytt, lyfts fram i motiveringen.

Foto: Johannes Wikman
Foto: Johannes Wikman
  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

Innovativa skolledarpriset är instiftat av Microsoft i samarbete med Lärarförbudnet. Syftet är att lyfta fram goda exempel på skolledare som via ett hållbart skolutvecklingsarbete säkrar att deras skola ger eleverna möjlighet att lyckas.

Vinnaren Birgitta Trolin, rektor för Väsby Nya Gymnasium, arbetar efter devisen ”En skola på riktigt”. Juryn lyfter fram att hon är en skolledare som gör sig synlig för personal och elever, både virtuellt och via fysisk närvaro. Internationell samverkan och forskning samt att hon stimulerar sina lärare att utveckla och våga prova nytt i sin undervisning, är ytterligare faktorer som lyfts fram i motiveringen.

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

Inwido tog hjälp av studenter för att effektivisera produktionsprocessen.
Inwido tog hjälp av studenter för att effektivisera produktionsprocessen. FOTO: Victor Öberg

Studenterna löste problemet

Inwido hade kört fast med arbetet att effektivisera produktionsprocessen. När sex studenter klev in i projektgruppen öppnades helt nya lösningar.

BrytNormerna

”Allt du lärt dig om arbetslivet är fel”

Läsvärt

Allt du lärt dig om arbetslivet är fel! Det påstår trendspanaren och framtidsforskaren Peter Siljerud, som i sin nya bok Bryt normerna vill krossa de normer och mönster på arbetsplatsen som gör att vi riskerar att hamna på efterkälken.

Sex nominerade till Sveriges kvalitetskommun 2015

Sex kandidater har nu nominerats till Sveriges Kvalitetskommun. Priset delas ut på Kvalitetsmässan i Göteborg i november. Utmärkelsen går till den kommun som lyckats bäst med att utveckla demokrati, service, arbetsmiljö och företagsklimat.

deathby meeting

Undvik mötesdöden

Läsvärt

Allt för många sitter av möten med en känsla av att de hade gjort bättre nytta någon annanstans. Men det behöver inte vara så. Som läsare av KM bjuder vi nu på inspiration till bättre möten genom boken Death by meeting som du kan läsa eller lyssna på här.