nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

Sveriges mest innovativa rektor

Birgitta Trolin, rektor för Väsby Nya Gymnasium, har utsetts till Sveriges mest innovativa skolledare. Synlighet och att hon stimulerar lärarna till att våga prova nytt, lyfts fram i motiveringen.

Foto: Johannes Wikman
Foto: Johannes Wikman
  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

Innovativa skolledarpriset är instiftat av Microsoft i samarbete med Lärarförbudnet. Syftet är att lyfta fram goda exempel på skolledare som via ett hållbart skolutvecklingsarbete säkrar att deras skola ger eleverna möjlighet att lyckas.

Vinnaren Birgitta Trolin, rektor för Väsby Nya Gymnasium, arbetar efter devisen ”En skola på riktigt”. Juryn lyfter fram att hon är en skolledare som gör sig synlig för personal och elever, både virtuellt och via fysisk närvaro. Internationell samverkan och forskning samt att hon stimulerar sina lärare att utveckla och våga prova nytt i sin undervisning, är ytterligare faktorer som lyfts fram i motiveringen.

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

Kommentarer

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

par_eriksson

Prisad ledare delar med sig

Läsvärt

Sporrad av utmärkelsen Årets ledarutvecklare har Eskilstunas kommundirektör Pär Eriksson samlat sina tankar och erfarenheter av ledarskap i boken Tio tankar om ledarskap.

Strategi_verb

Strategi är att göra

Läsvärt

Utan aktiviteter kan inte ens den allra bästa strategin bli verklighet. Boken Strategi är ett verb visar hur du lägger grunden för framgång genom medarbetarnas beteenden.

Brian Frezza och D J  Kleinbaum på det amerikanska bioteknikföretaget Emerald Therapeutics har i dagsläget 18 anställda och och har hittills fyllt sju anteckningsböcker med kritiska och analytiska synpunkter från nyanställda.
Brian Frezza och D J Kleinbaum på det amerikanska bioteknikföretaget Emerald Therapeutics har i dagsläget 18 anställda och och har hittills fyllt sju anteckningsböcker med kritiska och analytiska synpunkter från nyanställda. FOTO: Emerald Therapeutics

Uppmanar nya att ge kritik

När något är fel i organisationen är vd ofta den sista att upptäcka det. Bioteknikföretaget Emerald Therapeutics är ett undantag. Alla nyanställda på företaget uppmuntras att reflektera över och analysera sin nya arbetsplats med nybörjarens kritiska öga. 

– Det finns en enorm potential i kundmötet som konkurrensmedel, säger Peo Eriksson, vd för Daymaker Nordic.
– Det finns en enorm potential i kundmötet som konkurrensmedel, säger Peo Eriksson, vd för Daymaker Nordic.

Kunder ställer tuffare krav på bemötande

En väl genomtänkt strategi borgar för ett bra kundmöte, oavsett om det sker på butiksgolvet, via mejl eller Facebook. Bäst just nu är Clas Ohlson.