nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

Sveriges mest innovativa rektor

Birgitta Trolin, rektor för Väsby Nya Gymnasium, har utsetts till Sveriges mest innovativa skolledare. Synlighet och att hon stimulerar lärarna till att våga prova nytt, lyfts fram i motiveringen.

Foto: Johannes Wikman
Foto: Johannes Wikman
  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

Innovativa skolledarpriset är instiftat av Microsoft i samarbete med Lärarförbudnet. Syftet är att lyfta fram goda exempel på skolledare som via ett hållbart skolutvecklingsarbete säkrar att deras skola ger eleverna möjlighet att lyckas.

Vinnaren Birgitta Trolin, rektor för Väsby Nya Gymnasium, arbetar efter devisen ”En skola på riktigt”. Juryn lyfter fram att hon är en skolledare som gör sig synlig för personal och elever, både virtuellt och via fysisk närvaro. Internationell samverkan och forskning samt att hon stimulerar sina lärare att utveckla och våga prova nytt i sin undervisning, är ytterligare faktorer som lyfts fram i motiveringen.

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

Kommentarer

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

9789163748226-212x300

Bättre skola enligt Alingsåsmodellen

Läsvärt

Krav på uppföljning, tester och dokumentation går stick i stäv med den metodik som Alingsås kommun praktiserar inom skolan. Med en ny bok där de lyfter fram sina egna goda exempel vill de lägga ny eld på skoldebatten.

Ny avhandling ger vägledning till en effektivare byggprocess.
Ny avhandling ger vägledning till en effektivare byggprocess.

Beslutsmodell för effektivare byggprocesser

Effektivare byggprocess, med lägre kostnader, högre kvalitet och bättre leveransprecision. Det är några av vinsterna med det beslutsstöd som Henric Jonsson vid Linköpings universitet utvecklat.

Fredirk Helin Lövingsson

Teknokrat eller mjukis?

Krönika

Jag har själv alltid sett mig som en ganska rationell och fyrkantig person. Jag gillar struktur, tydlighet och logiska samband. Under studietiden var jag ordförande i Statistiska Ämnesrådet, bara en sådan sak!

Schyst är en handbok i jämlik kommunikation från Region Värmland.
Schyst är en handbok i jämlik kommunikation från Region Värmland.

Ny handbok: Så kommunicerar du jämlikt

Vanans makt är stor. Vi gör som vi brukar och reflekterar sällan över våra exakta ordval och uttryck. Nu har Region Värmland tagit fram Schyst! – en handbok med tips och exempel som hjälper dig kommunicera mer jämlikt.

Det är viktigt att skapa bra mötesplatser på kontoret. Det uppmanar till kreativitet och nya idéer.
Det är viktigt att skapa bra mötesplatser på kontoret. Det uppmanar till kreativitet och nya idéer. FOTO: Kinnarps

Smarta kontor förbättrar kreativiteten

Dämpad belysning är bra för kritiskt tänkande, öppna miljöer för kreativitet. Elisabeth Slunge på Kinnarps, tipsar om hur du ska utforma kontoret för att få ut mest av varje medarbetare.