nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

Sveriges mest innovativa rektor

Birgitta Trolin, rektor för Väsby Nya Gymnasium, har utsetts till Sveriges mest innovativa skolledare. Synlighet och att hon stimulerar lärarna till att våga prova nytt, lyfts fram i motiveringen.

Foto: Johannes Wikman
Foto: Johannes Wikman
  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

Innovativa skolledarpriset är instiftat av Microsoft i samarbete med Lärarförbudnet. Syftet är att lyfta fram goda exempel på skolledare som via ett hållbart skolutvecklingsarbete säkrar att deras skola ger eleverna möjlighet att lyckas.

Vinnaren Birgitta Trolin, rektor för Väsby Nya Gymnasium, arbetar efter devisen ”En skola på riktigt”. Juryn lyfter fram att hon är en skolledare som gör sig synlig för personal och elever, både virtuellt och via fysisk närvaro. Internationell samverkan och forskning samt att hon stimulerar sina lärare att utveckla och våga prova nytt i sin undervisning, är ytterligare faktorer som lyfts fram i motiveringen.

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

Google ohotad etta

Fast anställning på innovativa företag är viktigast när ingenjörer får välja. Hetaste arbetsgivaren är fortfarande Google.

Integrerad_styrning

Styrningens primära roll är kommunikativ

Läsvärt

För att en verksamhet ska ha någon chans att uppnå visioner, strategier och mål måste styrningsfrågor på organisatorisk nivå hållas samman. Integrerad verksamhetsstyrning är lösningen och kommunikation det viktigaste redskapet.

Designmetodik gör att även radikala idéer kommer fram, idéer som kan verka omöjliga vid första anblicken.
Designmetodik gör att även radikala idéer kommer fram, idéer som kan verka omöjliga vid första anblicken.

Designinspirerad metodik ger nya lösningar

Traditionella problemlösningsmetoder har en begränsning, fokus ligger på att fixa problemet. Men i en värld där det gäller att hänga med i snabba förändringar kan metoder som öppnar för nytänkande göra hela skillnaden.

De vann Svenska Leanpriset

Årets vinnare av Svenska Leanpriset har på fyra år höjt produktiviteten med 50 procent, minskat kundklagomålen med 60 procent och genomfört 3 600 förbättringar i verksamheten. Igår fick de ta emot folkets jubel.

Spelteknik kan inspirera till smarta lösningar för processindustrin
Spelteknik kan inspirera till smarta lösningar för processindustrin

Spelteknik utvecklar processindustrin

Verktyg inom spelindustrin får ny användning inom processindustrin. Projektet Incode ska ta reda på hur man bäst tillämpar nya tekniker som augmented reality, virtual reality och smarta ljud i industriell miljö.

Mer_an_hjarna

Ta hand om din hjärnkraft

Läsvärt

Det är många som kämpar med att lösa ett omöjligt pussel. Vi vill prestera optimalt på jobbet, ha en rik fritid, tid med barnen och dessutom förverkliga oss själva. Men att jobba hårdare gör oss inte mer effektiva, tvärtom.

Steffi Siegert, doktorand vid Företagsekonomiska institutionen vid Stockholms universitet.
Steffi Siegert, doktorand vid Företagsekonomiska institutionen vid Stockholms universitet.

Sociala medier suddar ut gränserna

Sociala medier förändrar hur vi förhåller oss till arbetet och suddar ut gränsen mot vårt privatliv. Forskaren Steffi Siegert uppmanar nu arbetsgivare att börja prata om detta.

Det mänskliga mötet bygger kundnöjdhet

Service får allt större betydelse för kundnöjdhet. Idag räcker det inte att vara en trevlig orderutförare. För bankbranschen är detta en stor utmaning. Det visar resultaten från årets mätning av bankbranschen från SKI.