nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

Sveriges mest innovativa rektor

Birgitta Trolin, rektor för Väsby Nya Gymnasium, har utsetts till Sveriges mest innovativa skolledare. Synlighet och att hon stimulerar lärarna till att våga prova nytt, lyfts fram i motiveringen.

Foto: Johannes Wikman
Foto: Johannes Wikman
  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

Innovativa skolledarpriset är instiftat av Microsoft i samarbete med Lärarförbudnet. Syftet är att lyfta fram goda exempel på skolledare som via ett hållbart skolutvecklingsarbete säkrar att deras skola ger eleverna möjlighet att lyckas.

Vinnaren Birgitta Trolin, rektor för Väsby Nya Gymnasium, arbetar efter devisen ”En skola på riktigt”. Juryn lyfter fram att hon är en skolledare som gör sig synlig för personal och elever, både virtuellt och via fysisk närvaro. Internationell samverkan och forskning samt att hon stimulerar sina lärare att utveckla och våga prova nytt i sin undervisning, är ytterligare faktorer som lyfts fram i motiveringen.

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

Kommentarer

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

256

Vägen till ett ja

Läsvärt

Livet är fyllt av förhandlingar, och det är inte alltid resultatet blir lyckat. Vägen till ja! En nyckel till framgångsrika förhandlingar, hjälper dig att vässa din förhandlingsteknik. Läs, eller lyssna på boken här.

Den interna marknadsföringens tydligaste budskap: Easier to work framgick tydligt i all kommunikation.
Den interna marknadsföringens tydligaste budskap: Easier to work framgick tydligt i all kommunikation.

Volvo Group skapade ha-begär bland medarbetarna

Hur får man 65 000 medarbetare att ta till sig nya verktyg? Inte genom att tjata eller gnata. Volvo Group gjorde internkommunikation på samma sätt som man gör marknadsföring. Resultatet blev häpnadsväckande.

Blandat kundbetyg för elbranschen

Vattenfalls trovärdighet har aldrig varit lägre

Företagskunderna har blivit nöjdare, men bland privatkunderna har kundnöjdheten minskat. Som helhet står dock elbranschen kvar på samma nivå som förra året. Det visar årets upplaga av Svenskt Kvalitetsindex.

Inget pynt i vardagen

Ledare

De allra flesta av oss är ypperliga problemfinnare. Men det är först när vi går från att se problemet till att göra något åt det som det blir en förbättring.

Organisationer som berättar framstår som vänner

Att använda berättelser för att nå ut med sitt budskap och stärka sitt varumärke blir allt mer populärt. Detta är ett beteende som ligger i tiden och berättandet skapar framgång genom att de framställer organisationerna som "personer" vilka kunderna kan skapa en relation till.

8 av 10 vill jobba flexibelt

Flexibelt arbete gör medarbetare mer nöjda och lojala. Det visar en ny undersökning av kontorsplatsföretaget Regus. Enligt undersökningen skulle 80 procent välja ett jobb framför ett annat liknande om det innebar möjlighet att jobba flexibelt.