nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

Sveriges mest innovativa rektor

Birgitta Trolin, rektor för Väsby Nya Gymnasium, har utsetts till Sveriges mest innovativa skolledare. Synlighet och att hon stimulerar lärarna till att våga prova nytt, lyfts fram i motiveringen.

Foto: Johannes Wikman
Foto: Johannes Wikman
  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

Innovativa skolledarpriset är instiftat av Microsoft i samarbete med Lärarförbudnet. Syftet är att lyfta fram goda exempel på skolledare som via ett hållbart skolutvecklingsarbete säkrar att deras skola ger eleverna möjlighet att lyckas.

Vinnaren Birgitta Trolin, rektor för Väsby Nya Gymnasium, arbetar efter devisen ”En skola på riktigt”. Juryn lyfter fram att hon är en skolledare som gör sig synlig för personal och elever, både virtuellt och via fysisk närvaro. Internationell samverkan och forskning samt att hon stimulerar sina lärare att utveckla och våga prova nytt i sin undervisning, är ytterligare faktorer som lyfts fram i motiveringen.

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

Kungsbacka direkt_reception_redigerat original_fotoEmelie DaNIELSSON

Nytt kundcenter ger bättre service

I Kungsbacka kommun har tillgängligheten ökat och servicen förbättrats sedan det nya kundcentret öppnade förra året. Orsaken till framgången är bland annat en noggrann rekrytering och ständiga mätningar och uppföljningar.

Chefsjobb drömmen för många svenskar

Vd, personalchef och administratör toppar listan över svenskarnas drömjobb. Det står klart sedan drygt 4 000 svenskar fått lista sitt drömjobb i Sveriges största arbetslivspanel, Manpower Work Life.

Så blir du en attraktiv arbetsgivare

Dagens medarbetare vill, och söker aktivt, efter arbetsgivare som tar ställning. Meningsfullhet och sammanhang är den viktigaste motivationsfaktorn. På Ledningsgruppsdagen fick deltagarna tips för att bli en attraktiv arbetsgivare.

Bita Almasian, teknikkonsult och byggchef, håller i trådarna men ansvar för kvalitetsarbetet har ledningen.
Bita Almasian, teknikkonsult och byggchef, håller i trådarna men ansvar för kvalitetsarbetet har ledningen.

Iso 9001 är ledningens ansvar

Revideringen av Iso 9001 innebär att ledningens roll i och ansvar för kvalitetsarbetet ökar. Det innebär att kvalitetsprofession och ledning behöver samarbeta och integrera kvalitetsarbetet i hela organisationen. HSB Östergötland är redan där.

Så får du ut mest av konsulten

Fem steg till ett lyckat samarbete

För att komma loss med förändringsarbete kan det ibland vara smart att ta in hjälp från någon utanför verksamheten. Här är fem steg som visar vägen till ett lyckat samarbete.

En ordentlig förstudie kostar mycket mindre än att snabbt dra igång ett projekt som sedan misslyckas, konstaterar Lars Aspling,
En ordentlig förstudie kostar mycket mindre än att snabbt dra igång ett projekt som sedan misslyckas, konstaterar Lars Aspling,

”Slarva inte med förstudien”

Förarbete och förankring är nycklarna till ett lyckat förändringsprojekt enligt Lars Aspling, en av de drivande i arbetet med att ta fram en europeisk standard för upphandling av konsulttjänster

large_9780749472917

Vägen till hållbar förändring

Läsvärt

För att genomdriva förändring krävs engagemang. Boken, Engaging Change, dyker ner i förändringsarbetets djup och reder ut hur du som förändringsledare skapar detta engagemang.