nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

Sveriges mest innovativa rektor

Birgitta Trolin, rektor för Väsby Nya Gymnasium, har utsetts till Sveriges mest innovativa skolledare. Synlighet och att hon stimulerar lärarna till att våga prova nytt, lyfts fram i motiveringen.

Foto: Johannes Wikman
Foto: Johannes Wikman
  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

Innovativa skolledarpriset är instiftat av Microsoft i samarbete med Lärarförbudnet. Syftet är att lyfta fram goda exempel på skolledare som via ett hållbart skolutvecklingsarbete säkrar att deras skola ger eleverna möjlighet att lyckas.

Vinnaren Birgitta Trolin, rektor för Väsby Nya Gymnasium, arbetar efter devisen ”En skola på riktigt”. Juryn lyfter fram att hon är en skolledare som gör sig synlig för personal och elever, både virtuellt och via fysisk närvaro. Internationell samverkan och forskning samt att hon stimulerar sina lärare att utveckla och våga prova nytt i sin undervisning, är ytterligare faktorer som lyfts fram i motiveringen.

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

Kommentarer

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

SKI-rapport om samhällsservice:

Stora skillnader i nöjdhet

Tullverket och Skatteverket är de myndigheter som har mest nöjda kunder. Gymnasieskolan når sitt högsta betyg någonsin medan den privata tandvården behåller en ohotad topplacering.

Veronica Karlsson, förbundsordförande i Vision.
Veronica Karlsson, förbundsordförande i Vision.

Mer än 100 ärenden per handläggare

"Vi behöver ett nationellt mått"

Handläggare inom socialtjänsten går på knäna. Fackförbundet Vision vill nu ha ett mått på hur många ärenden per handläggare som är rimligt.

Unknown

Guide för effektiv förändring

Läsvärt

Förändring är något alla måste hantera. Men att ro iland ett förändringsinitiativ är något helt annat. Det är något som författarna till boken The Effective Change Manager's Handbook hoppas råda bot på.

Strategisk kommunikation under lupp

Lunds universitet drar igång stort projekt

Vilket värde ger och vilken betydelse har kommunikation för varumärkesbyggande, kriser, förändringar, opinionsbildning och CSR? Det är frågor som ett stort projekt kring strategisk kommunikation nu söker svaret på.