nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

Kämpar med mod, engagemang och delaktighet

Med det näst bästa resultatet i Kommunkompassens historia har Helsingborgs kommun tagit sig vidare i kampen om utmärkelsen Sveriges kvalitetskommun. Hur känns det att ha kommit så här långt, Anders Thornberg, verksamhetscontroller?

  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

Anders Thornberg, verksamhetscontroller i Helsingborgs stad.

Anders Thornberg, verksamhetscontroller i Helsingborgs stad.

– Fantastiskt! Detta är första gången Helsingborg deltar i Sveriges kvalitetskommun och vi har inte heller tidigare gjort Kommunkompassen. Att vi fick höga poäng i Kommunkompassen och dessutom blev nominerade till Sveriges kvalitetskommun 2015 är vi väldigt stolta över. Vårt deltagande i Sveriges kvalitetskommun är en del i vårt förbättringsarbete och en gemensam utmaning för oss som organisation. Det genererar kreativitet, engagemang och delaktighet i vår verksamhetsutveckling.

Varför ska just ni vinna utmärkelsen Sveriges kvalitetskommun?

– Alla nominerade kommuner driver ett bra kvalitetsarbete och visar goda resultat. Jag tycker att vi i Helsingborg ligger långt framme inom många områden och vår styrka är nog just jämnheten, att vi inte har något som sticker ut negativt utan visar goda resultat överlag.

Vilket område har ni satsat mest på?

– Nummer ett för Helsingborgs stad är givetvis att leverera service och tjänster med hög kvalitet till dem vi är till för. Om jag får nämna tre saker som varit viktiga i detta arbete och som vi har utvecklat de senaste åren säger jag invånardialog, digitalisering och ledarskap.

Vad vilka är era största utmaningar inför 2016?

– Våra utmaningar inför 2016 och för kommande år hänger samman med vårt arbete mot vision Helsingborg 2035. Helsingborg ska vara en attraktiv plats. Vi ska vara en gemensam stad där mångfald och tolerans får människor att känna att de kan påverka sina liv och bidra till sin egen och stadens utveckling. För att lyckas måste vi vara modiga, skapa engagemang och delaktighet och fortsätta fokusera på mål och resultat.

Vad skulle det innebära för er om ni vinner?

– Det skulle skapa en enorm wow-känsla! Och så skulle det ge oss en bekräftelse på att vi gör ett bra arbete. Alla medarbetare lägger dagligen ner ett stort jobb tillsammans med stadens invånare, föreningar och företag för att göra Helsingborg till en bra stad att leva och verka i. Att bli utsedd till årets kvalitetskommun skulle vara riktigt roligt och motivera oss ytterligare i vårt förbättringsarbete.

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

Standarder skapar tillväxt

Användningen av standarder skapar tillväxt, framförallt inom tillverkningsindustrin. Det visar en nyligen genomförd nordisk studie.
– Vinsterna med att använda standarder överstiger kostnaderna, säger Thomas Idermark, vd för SIS, Swedish Standards Institute.

  • Annonskod Huvudspalten 4

AI kan bli hävstång för svensk ekonomi

Användningen av artificiell intelligens (AI) kan bli rena hävstången för svensk ekonomi. Men för att kunna ta tillvara de stora möjligheterna krävs en nationell strategi med bland annat satsningar på utbildning, forskning och utveckling av regelverk, visar en analys som innovationsmyndigheten Vinnova tagit fram på uppdrag av regeringen.

Nöjdare miner med buss än med tåg och flyg

Trots problemen med förseningar kan många persontransportföretag glädja sig åt nöjda kunder. Och allra nöjdast kunder har bussbolagen, visar årets studie från Svenskt Kvalitetsindex. Det företag som än en gång får högst betyg är Nettbuss med sina båda varumärken Nettbuss Bus4You och Nettbuss express.

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.