nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

Kvalitetspris till arbetsterapeuter

  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

Arbetsterapeuterna vid Sunderby Sjukhus i Luleå har lyckats med sitt kvalitetsarbete. Nyligen fick de motta Kvalitetspriset 2009 som delas ut av Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter, FSA.

I sin motivering lyfter förbundet bland annat fram det strukturerade arbetet med mätbara verksamhetsmål, uppföljning i den årliga verksamhetsrapporten och arbetsterapiprogram för de vanligaste patientgrupperna. Arbetsterapeuterna på Sunderby Sjukhus arbetar dessutom systematiskt med åtgärdsregistrering och dokumentation samt använder ett gemensamt språk.

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

Standarder skapar tillväxt

Användningen av standarder skapar tillväxt, framförallt inom tillverkningsindustrin. Det visar en nyligen genomförd nordisk studie.
– Vinsterna med att använda standarder överstiger kostnaderna, säger Thomas Idermark, vd för SIS, Swedish Standards Institute.

  • Annonskod Huvudspalten 4

AI kan bli hävstång för svensk ekonomi

Användningen av artificiell intelligens (AI) kan bli rena hävstången för svensk ekonomi. Men för att kunna ta tillvara de stora möjligheterna krävs en nationell strategi med bland annat satsningar på utbildning, forskning och utveckling av regelverk, visar en analys som innovationsmyndigheten Vinnova tagit fram på uppdrag av regeringen.

Nöjdare miner med buss än med tåg och flyg

Trots problemen med förseningar kan många persontransportföretag glädja sig åt nöjda kunder. Och allra nöjdast kunder har bussbolagen, visar årets studie från Svenskt Kvalitetsindex. Det företag som än en gång får högst betyg är Nettbuss med sina båda varumärken Nettbuss Bus4You och Nettbuss express.

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.