nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

Kvalitetspris till arbetsterapeuter

  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

Arbetsterapeuterna vid Sunderby Sjukhus i Luleå har lyckats med sitt kvalitetsarbete. Nyligen fick de motta Kvalitetspriset 2009 som delas ut av Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter, FSA.

I sin motivering lyfter förbundet bland annat fram det strukturerade arbetet med mätbara verksamhetsmål, uppföljning i den årliga verksamhetsrapporten och arbetsterapiprogram för de vanligaste patientgrupperna. Arbetsterapeuterna på Sunderby Sjukhus arbetar dessutom systematiskt med åtgärdsregistrering och dokumentation samt använder ett gemensamt språk.

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

IKEA ett starkt varumärke lokalt och globalt

IKEA är inte bara Sveriges starkaste varumärke, utan har även en stark ställning globalt med en sjundeplats i YouGovs senaste varumärkesranking. Det varumärke som ökat mest i varumärkesstyrka på den svenska marknaden är Swedbank.

Fem populäraste arbetsgivarna bland nyanlända akademiker

Volvo Group toppar listan över vilka arbetsgivare som är populärast bland nyanlända akademiker, visar statistik från praktikprogrammet Jobbsprånget, som drivs av Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA). Projektet ger nyanlända akademiker fyra månaders praktik hos svenska arbetsgivare över hela landet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Rätt träning viktigare än gener

Recension

I boken ”Peak, vetenskapen om att bli bättre på nästan allt”, berättar författarna om sanning bakom 10 000-timmarsregeln. Det handlar mer om träning än talang. Framförallt rätt sort övning visar författaren K Anders Ericsson i sin banbrytande forskning.

Ulf Hammarström ny generaldirektör på Swedac

Regeringen har utsett Ulf Hammarström till ny generaldirektör och chef för Swedac. Ulf Hammarström har tidigare varit generaldirektör för Försvarsexportmyndigheten och under nio år arbetat i Bryssel, dels som direktör för industri- och marknadsdirektoratet vid European Defence Agency, dels som diplomatisk minister vid den svenska EU-representationen.

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.