nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

”Ledningsgrupper äventyrar organisationers framtid”

Idén med en tajt fast ledningsgrupp är föråldrad. Dagens komplexa och dynamiska organisatoriska landskap kräver nya synsätt på ledning. Det hävdar Magnus Dalsvall och Kjell Lindström i sin nya bok ”Den nakna ledningsgruppen”.

Omslag Den nakna ledningsgruppen
  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

Det här är den fjärde boken av författarparet som har en bakgrund inom HR och ledningsgruppsutveckling. De anser att ledningsgrupper borde se sig själva i spegeln, på samma sätt som den nakna kejsaren i HC Andersens berömda saga borde ha gjort. De menar att många ledningsgrupper är kvar i en otidsenlig tankemodell som stöds av många managementkonsulter.

– Ledningsgrupper äventyrar på det här sättet sina organisationers framtid. Man tappar överblick, förlorar kontrollen och blir oflexibel. I många ledningsgrupper hinner man aldrig med sin huvuduppgift, nämligen att diskutera strategi och framtidsfrågor. För verksamheten och den enskilde medarbetaren kan det på sikt leda till ökad stress och sämre arbetsmiljö, säger de.

Boken ”Den nakna ledningsgruppen” kommer ut den 9 november och ges ut av förlaget Vulkan.

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sätt ledarskapet först

Ledare

Digitaliseringen förändrar, förnyar och hittar lösningar vi tidigare bara fantiserade om. Men för att lyckas med digitala satsningar – oavsett om det handlar om att möta sina kunder via nya kanaler eller att automatisera arbetsuppgifter – så handlar det i slutändan om människor.

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.