nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

”Ledningsgrupper äventyrar organisationers framtid”

Idén med en tajt fast ledningsgrupp är föråldrad. Dagens komplexa och dynamiska organisatoriska landskap kräver nya synsätt på ledning. Det hävdar Magnus Dalsvall och Kjell Lindström i sin nya bok ”Den nakna ledningsgruppen”.

Omslag Den nakna ledningsgruppen
  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

Det här är den fjärde boken av författarparet som har en bakgrund inom HR och ledningsgruppsutveckling. De anser att ledningsgrupper borde se sig själva i spegeln, på samma sätt som den nakna kejsaren i HC Andersens berömda saga borde ha gjort. De menar att många ledningsgrupper är kvar i en otidsenlig tankemodell som stöds av många managementkonsulter.

– Ledningsgrupper äventyrar på det här sättet sina organisationers framtid. Man tappar överblick, förlorar kontrollen och blir oflexibel. I många ledningsgrupper hinner man aldrig med sin huvuduppgift, nämligen att diskutera strategi och framtidsfrågor. För verksamheten och den enskilde medarbetaren kan det på sikt leda till ökad stress och sämre arbetsmiljö, säger de.

Boken ”Den nakna ledningsgruppen” kommer ut den 9 november och ges ut av förlaget Vulkan.

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

Kvalitetsutveckling en förutsättning för digitalisering

Den megatrend och utmaning vi hör talas om mest just nu är digitalisering. Vi ska alla utveckla våra analoga produkter, tjänster och processer till att bli digitala. Men vad är syftet? Många förknippar digitalisering med resurseffektivitet, att vi ska kunna ersätta människor med appar och elektroniska tjänster av olika slag. Många organisationer och företag har just den målsättningen med digitaliseringen. Här finns det en stor risk att dessa organisationer glömmer bort för vem de digitaliserar – deras kunder och intressenter!

  • Annonskod Huvudspalten 4

Hon lät medarbetarna bestämma aktivitet för samtal

När Catarina Söderlund, marknads- och utbildningschef på Visma Enterprise, hade läst om en chef som bytt ut sina medarbetarsamtal i mötesrum mot aktiviteter bestämde hon sig för att göra samma sak. Nu har hon haft elva samtal på allt från kafé till skridskois.

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.