nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

Borås stad är en av sex nominerade till Sveriges kvalitetskommun 2015.

”Lite stolta är vi nog också”

För ganska precis ett år sedan tog Borås Stad beslutet att vara med och kämpa om titeln Sveriges kvalitetskommun 2015. De är nu en av sex som gått till final.

  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

Hur känns det att ha kommit så här långt, Ewa Luvö, kvalitetsstrateg i Borås Stad?

Ewa Luvö, kvalitetsstrateg i Borås Stad.

Ewa Luvö, kvalitetsstrateg i Borås Stad.

Känns jättebra och hedrande. Lite stolta är vi nog också!

Varför ska just ni vinna utmärkelsen Sveriges kvalitetskommun?

För att vi har jobbat systematiskt och medvetet med de områden som Kommunkompassen har tittat på, och tagit till oss det som en utmaning. Ju mer vi jobbat med det, desto tydligare blir det att vi aldrig kommer att bli färdiga, och vi inser att vi måste träna oss på att se det som inte fungerar så bra för att kunna förbättra och utveckla.

Vilket område har ni satsat mest på?

Vi har ju haft ett ganska jämt resultat mellan områdena, och därför har vi inte satsat på något särskilt. Men eftersom vi infört en ny målstyrningsmodell för att stödja arbetet med vår vision, Borås 2025, så har det ju kanske blivit lite mer fokus på området politisk styrning och kontroll.

Vad vilka är era största utmaningar inför 2016?

Vi är mitt uppe i arbetet med att göra en översyn inför en ny organisation från och med 2017 och det innebär att identifiera det som är våra styrkor idag, men också att försöka förbättra det som kanske inte alltid fungerat optimalt. Här är Kommunkompassens utvärderingar ett bra inspel för att jobba vidare och utvecklas.

Vad skulle det innebära för er om ni vinner?

Vårt uppdrag är att underlätta och förbättra boråsarnas vardag, och skulle vi vinna så är det ett erkännande och ett kvitto på att vi arbetar systematiskt och metodiskt för att uppnå detta.

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

IKEA ett starkt varumärke lokalt och globalt

IKEA är inte bara Sveriges starkaste varumärke, utan har även en stark ställning globalt med en sjundeplats i YouGovs senaste varumärkesranking. Det varumärke som ökat mest i varumärkesstyrka på den svenska marknaden är Swedbank.

Fem populäraste arbetsgivarna bland nyanlända akademiker

Volvo Group toppar listan över vilka arbetsgivare som är populärast bland nyanlända akademiker, visar statistik från praktikprogrammet Jobbsprånget, som drivs av Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA). Projektet ger nyanlända akademiker fyra månaders praktik hos svenska arbetsgivare över hela landet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Rätt träning viktigare än gener

Recension

I boken ”Peak, vetenskapen om att bli bättre på nästan allt”, berättar författarna om sanning bakom 10 000-timmarsregeln. Det handlar mer om träning än talang. Framförallt rätt sort övning visar författaren K Anders Ericsson i sin banbrytande forskning.

Ulf Hammarström ny generaldirektör på Swedac

Regeringen har utsett Ulf Hammarström till ny generaldirektör och chef för Swedac. Ulf Hammarström har tidigare varit generaldirektör för Försvarsexportmyndigheten och under nio år arbetat i Bryssel, dels som direktör för industri- och marknadsdirektoratet vid European Defence Agency, dels som diplomatisk minister vid den svenska EU-representationen.

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.