nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

Mot nya höjder i kvalitetsarbetet

Vad krävs för att komma bort från en situation av ständiga brandkårsutryckningar, försenade projekt och dålig kvalitet i leveranserna? Denna bok utforskar hur teknikutveckling i kombination med verksamhetsutveckling kan ta organisationen till nya höjder.

  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

Hur gör man för att leverera rätt saker, i rätt tid och utan att hela tiden springa med andan i halsen? Med den utgångsfrågan har författaren Margaretha Ellnebo utforskat samspelet mellan teknik, organisation och människor för att hitta ett sätt att beskriva kvalitetsarbete och verksamhetsutveckling ur ett systemperspektiv. Resultatet är samlad i denna bok Leveransprecision, när du vill få ut produkten i tid, som är utgiven på eget förlag.

Boken riktar sig till chefer, projektledare, verksamhetsutvecklare och kvalitetsansvariga i en produktutvecklande verksamhet. Den ger förståelse för verksamhetens mognadsgrad och hur man som organisation kan utvecklas med hjälp av olika verktyg. Bland annat finns det en tydlig beskrivning av hur man tar sig från en brandsläckarorganisation till en verksamhet med gemensamma och fungerande processer.

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

AI kan bli hävstång för svensk ekonomi

Användningen av artificiell intelligens (AI) kan bli rena hävstången för svensk ekonomi. Men för att kunna ta tillvara de stora möjligheterna krävs en nationell strategi med bland annat satsningar på utbildning, forskning och utveckling av regelverk, visar en analys som innovationsmyndigheten Vinnova tagit fram på uppdrag av regeringen.

Nöjdare miner med buss än med tåg och flyg

Trots problemen med förseningar kan många persontransportföretag glädja sig åt nöjda kunder. Och allra nöjdast kunder har bussbolagen, visar årets studie från Svenskt Kvalitetsindex. Det företag som än en gång får högst betyg är Nettbuss med sina båda varumärken Nettbuss Bus4You och Nettbuss express.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Hon framtidens kvinnliga ledare

Ishtar Touailat, innovationchef på Tieto datadrivna affärer Sverige, är Framtidens kvinnliga ledare 2018. Hon koras för sitt orädda och inkluderande ledarskap där hon hittar nya lösningar på gamla problem.

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.