nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

Mot nya höjder i kvalitetsarbetet

Vad krävs för att komma bort från en situation av ständiga brandkårsutryckningar, försenade projekt och dålig kvalitet i leveranserna? Denna bok utforskar hur teknikutveckling i kombination med verksamhetsutveckling kan ta organisationen till nya höjder.

  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

Hur gör man för att leverera rätt saker, i rätt tid och utan att hela tiden springa med andan i halsen? Med den utgångsfrågan har författaren Margaretha Ellnebo utforskat samspelet mellan teknik, organisation och människor för att hitta ett sätt att beskriva kvalitetsarbete och verksamhetsutveckling ur ett systemperspektiv. Resultatet är samlad i denna bok Leveransprecision, när du vill få ut produkten i tid, som är utgiven på eget förlag.

Boken riktar sig till chefer, projektledare, verksamhetsutvecklare och kvalitetsansvariga i en produktutvecklande verksamhet. Den ger förståelse för verksamhetens mognadsgrad och hur man som organisation kan utvecklas med hjälp av olika verktyg. Bland annat finns det en tydlig beskrivning av hur man tar sig från en brandsläckarorganisation till en verksamhet med gemensamma och fungerande processer.

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

IKEA ett starkt varumärke lokalt och globalt

IKEA är inte bara Sveriges starkaste varumärke, utan har även en stark ställning globalt med en sjundeplats i YouGovs senaste varumärkesranking. Det varumärke som ökat mest i varumärkesstyrka på den svenska marknaden är Swedbank.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Fem populäraste arbetsgivarna bland nyanlända akademiker

Volvo Group toppar listan över vilka arbetsgivare som är populärast bland nyanlända akademiker, visar statistik från praktikprogrammet Jobbsprånget, som drivs av Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA). Projektet ger nyanlända akademiker fyra månaders praktik hos svenska arbetsgivare över hela landet.

Rätt träning viktigare än gener

Recension

I boken ”Peak, vetenskapen om att bli bättre på nästan allt”, berättar författarna om sanning bakom 10 000-timmarsregeln. Det handlar mer om träning än talang. Framförallt rätt sort övning visar författaren K Anders Ericsson i sin banbrytande forskning.

Ulf Hammarström ny generaldirektör på Swedac

Regeringen har utsett Ulf Hammarström till ny generaldirektör och chef för Swedac. Ulf Hammarström har tidigare varit generaldirektör för Försvarsexportmyndigheten och under nio år arbetat i Bryssel, dels som direktör för industri- och marknadsdirektoratet vid European Defence Agency, dels som diplomatisk minister vid den svenska EU-representationen.

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.