nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

Nio vidare till nästa omgång

I november ska Sveriges modernaste myndighet koras. Nu är det nio kvar som gått vidare till nästa delmoment i kampen om titeln.

  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

Nio myndigheter har gått vidare till nästa omgång i kampen om Sveriges modernaste myndighet. Det är Boverket, Elsäkerhetsverket, Kemikalieinspektionen, Länsstyrelsen Gävleborg, Länsstyrelsen Skåne, Länsstyrelsen Stockholm, Socialstyrelsen, Statens Energimyndighet och Sveriges Riksbank.

De nominerade myndigheterna presenterar sitt utvecklingsarbete vid en öppen hearing den 2 juni och därefter avgörs vilka som går vidare till slutnomineringen.

Utmärkelsen delas ut i samband med invigningen av Kvalitetsmässan i november. Förra gången var det PTS som tog hem titeln.

Läs också: Så håller PTS koll på trenderna

Tidigare vinnare:

  • 2015 PTS
  • 2013 SMHI
  • 2011 Skatteverket
  • 2009 Vägverket

Bakom Sveriges Modernaste Myndighet står Kvalitetsmässan, Näringsdepartementet, PwC, Saco-S och ST.

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

Kvalitetsutveckling en förutsättning för digitalisering

Den megatrend och utmaning vi hör talas om mest just nu är digitalisering. Vi ska alla utveckla våra analoga produkter, tjänster och processer till att bli digitala. Men vad är syftet? Många förknippar digitalisering med resurseffektivitet, att vi ska kunna ersätta människor med appar och elektroniska tjänster av olika slag. Många organisationer och företag har just den målsättningen med digitaliseringen. Här finns det en stor risk att dessa organisationer glömmer bort för vem de digitaliserar – deras kunder och intressenter!

Hon lät medarbetarna bestämma aktivitet för samtal

När Catarina Söderlund, marknads- och utbildningschef på Visma Enterprise, hade läst om en chef som bytt ut sina medarbetarsamtal i mötesrum mot aktiviteter bestämde hon sig för att göra samma sak. Nu har hon haft elva samtal på allt från kafé till skridskois.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.