nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

Lars Koverberg, Koverberg Consulting, och Anders Wistemar, Awance Affärsutveckling, är arrangörerna bakom Kvalitetsdagen, som arrangeras inom konceptet Dagar i Norr.

Ny mötesplats för kvalitetsproffs i norr

Ledningssystem, processer, förbättringsarbete och kvalitetskultur. Det är några av de ämnen som premiären av Kvalitetsdagen i Skellefteå ska behandla. Men mest nyfikenhet har programpunkten kring möteseffektivitet väckt.

  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

Den 18 oktober är det premiär för en regional kvalitetskonferens i Skellefteå som riktar sig till kvalitetsproffs i både Norr- och Västerbotten. Konferensen arrangeras inom konceptet Dagar i Norr som även arrangerar konferenser inom ledarskap, arbetsmiljö, affärsutveckling, inköp och ekonomi.

Anders Wistemar, arrangör av Kvalitetsdagen, varför ville ni göra en konferens inom kvalitet?

– Jag och Lars Koverberg har arrangerat konferenser som berört ledarskap och affärsutveckling tidigare och många har då frågat om vi inte skulle göra något inom kvalitet också. Eftersom det ligger nära våra andra konferenser och jag själv har jobbat med kvalitet tidigare så kändes det naturligt att arrangera en konferens som går mer på djupet i kvalitetsfrågorna.

Hur har reaktionerna varit?

– Väldigt positiva! På många företag är det ett helt gäng som åker och vi räknar med att samla runt 150 personer. Vår idé med konceptet Dagar i Norr är skapa en mötesplats där deltagare kan kombinera kompetensutveckling och nätverkande och vi tror att det är bra för att utveckla samarbete och nya affärer mellan företag i regionen.

Vilken programpunkt tror du lockar mest?

– Micke Darmell som ska prata om möteseffektivitet är helt klart den som intresserar flest, eftersom det är ett ämne som vi alla berörs av. Själv är jag väldigt nyfiken på att lyssna till Jonas Svanäng som har egen erfarenhet av att leda kvalitetsutveckling på Toyotas bilfabriker runt om i världen. Vi har en blandning av proffstalare, konsulter och storys från verkligheten och det tror jag är styrkan i programmet.

Hur ser planerna ut framöver?

– Tanken är att detta ska bli en årligt återkommande dag, jag tror att det finns ett behov av att lyfta kvalitetsfrågorna på regional nivå. Vi har också planer på att dra igång något typ av nätverk kring kvalitet, i första hand i Skellefteå, men jag tror att intresset finns även på andra orter i regionen.

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

Sverige i centrum av kvalitetsvärlden!

Blogg

Kvalitetsvärlden behöver en mötesplats där kvalitetsprofessionella kan utbyta erfarenheter och lära. Nationellt finns en stor mängd olika konferenser och forum som skapar sådana möjligheter. Idag är dock världen och tillika många av de verksamheter som drivs globala. Då behövs även globala mötesplatser inom kvalitetsområdet.

Gymnasium i Halmstad fick Kvalitetsutmärkelsen Bättre Skola 2017

LBS Kreativa Gymnasiet Halmstad tilldelades idag Kvalitetsutmärkelsen Bättre Skola 2017. Dessutom delades ett Erkännanden för Framgångsrik Verksamhetsutveckling ut till Berga förskola i Eskilstuna och Hudikskolan i Hudiksvall fick också ett erkännande. Utdelningen skedde på Rikskonferensen Bättre Skola i Eskilstuna.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Skanska först i Norden med hälsocertifierat kontor

Som första aktör i Norden har Skanska tagit emot en precertifiering enligt WELL. Den gäller för kontorsfastigheten Epic på Universitetsholmen i Malmö. Certifieringen innebär ett helhetstänk kring hur människor påverkas av den byggda miljön de befinner sig i.

SIQ nu ensam ägare av Svenskt Kvalitetsindex

SIQ – Institutet för Kvalitetsutveckling är från årsskiftet ensam ägare till marknadsanalysföretaget EPSI Rating Group som i Sverige är etablerat under varumärket Svenskt Kvalitetsindex, SKI. SiQ stärker därmed sin förmåga att mäta effekter av kvalitetsarbetet i både offentlig och privat verksamhet.

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.