nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

Tomma pratbubblor
Talar chefen inte om vad du borde göra mer av får du satsa på det som generellt uppskattas på jobbet. FOTO: Shutterstock

Om du inte vet vad chefen vill – satsa på det här

Alltför många chefer ger för lite feedback och låter medarbetarna sväva i osäkerhet om vad de ska jobba mer på. Då kan det vara bra att satsa på de fem områden som statistiskt sett uppskattas mest. Är du själv chef finns två (eller tre) områden till att jobba extra på.

  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

1. Leverera resultat

Om du kan nå målen och göra det i tid och med den kvalitet som krävs så har du goda chanser att göra omgivningen både nöjd och imponerad. Det är den egenskap som uppskattas mest av cheferna.

2. Var pålitlig

Pålitlighet uppskattas på arbetsplatsen, men pålitlighet är inte bara vad det låter som. För att betraktas som pålitlig behöver du kommunicera bra med andra och samarbeta. Det gör att andra får förtroende för dig och litar på att du kan fatta bra beslut.

3. Var kunnig

Organisationer har alltid nytta av den som har aktuella kunskaper. Se till att hålla dig uppdaterad så att dina kunskaper inte blir gamla.

4. Omsätt visionen

De som uppskattas mest har förmågan att omsätta företagets vision och strategi i konkreta mål och se på vilket sätt de själva kan bidra till helheten.

5. Marknadsför dig själv

Man ska väl inte skryta? Jo, faktum är att ett bra arbete inte talar för sig självt om det är mycket annat som pockar på uppmärksamhet. Så se till att det du gör blir känt för de andra.

Hur ligger du till?

Är det svårt att veta vad av det här du behöver bli bättre på? Prova att fråga kollegorna om din chef inte är så bra på att tala om det.

Om du är chef, satsa också på det här

6. Var snabb

Världen rör sig snabbare och för chefer är snabbhet därför en önskad egenskap. Undersökningar visar att ledare som ser till att ni hänger med i utvecklingen får mer engagerade medarbetare.

7. Inspirera

Det medarbetare uppskattar mest hos en chef är förmågan att inspirera och motivera. Idag jobbar människor inte bara för att tjäna pengar, de vill också bli inspirerade.

…och det självklara

Är du chef, tänk också på upprinnelsen till den här artikeln. Många chefer är dåliga på att ge feedback. Visst, medarbetare kan läsa den här typen av artiklar, men bäst är det naturligtvis om du visar dig bättre än många andra chefer och faktiskt ger feedback – både positiv och negativ. Det uppskattas.

Källa: Harvard Business review

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

IKEA ett starkt varumärke lokalt och globalt

IKEA är inte bara Sveriges starkaste varumärke, utan har även en stark ställning globalt med en sjundeplats i YouGovs senaste varumärkesranking. Det varumärke som ökat mest i varumärkesstyrka på den svenska marknaden är Swedbank.

Fem populäraste arbetsgivarna bland nyanlända akademiker

Volvo Group toppar listan över vilka arbetsgivare som är populärast bland nyanlända akademiker, visar statistik från praktikprogrammet Jobbsprånget, som drivs av Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA). Projektet ger nyanlända akademiker fyra månaders praktik hos svenska arbetsgivare över hela landet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Rätt träning viktigare än gener

Recension

I boken ”Peak, vetenskapen om att bli bättre på nästan allt”, berättar författarna om sanning bakom 10 000-timmarsregeln. Det handlar mer om träning än talang. Framförallt rätt sort övning visar författaren K Anders Ericsson i sin banbrytande forskning.

Ulf Hammarström ny generaldirektör på Swedac

Regeringen har utsett Ulf Hammarström till ny generaldirektör och chef för Swedac. Ulf Hammarström har tidigare varit generaldirektör för Försvarsexportmyndigheten och under nio år arbetat i Bryssel, dels som direktör för industri- och marknadsdirektoratet vid European Defence Agency, dels som diplomatisk minister vid den svenska EU-representationen.

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.