nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

Rekryterar på misstagen

När sportvarumärket Björn Borg rekryterar en ny PR Manager uppmanas de sökande att skicka in ett CV med misstag. Henrik Bunge, vd på Björn Borg, varför vill ni att de sökande ska lyfta fram sina misstag?

Henrik Bunge, vd på Björn Borg.
  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

– Det finns två anledningar. Den ena är rent pr-mässig, vi ville göra något annorlunda för att få uppmärksamhet för annonsen, vilket vi också fått. Den andra handlar om att vi söker individer som kommit så långt i sin karriär och med sig själva att de förstår att ingenting blir som man tänkt sig.

Hur har det gått?

– Vi har fått in 50 ansökningar, och en hel del uppmärksamhet kring sättet som ansökan är utformad.

Vad är det för misstag som de sökande berättar om?

– Det är en fantastisk blandning, från ”jag har misslyckats med allt” till misstag som de har gjort i början på sin karriär, hur man har misstolkat vem som befinner sig i rummet etcetera. Men också en del som bjuder på lärdomar kring mer personliga misstag.

Vilka misstag har du själv gjort?

– Jag tänker inte så. Livet blir vad det vill och nästan inget har gått som jag tänkt det. Framgång handlar om hur du hanterar det. Dela inte in allt som händer dig i bra och dåliga saker, det leder bara till ursäkter som inte skapar något värde. Tänk istället mer lösningsorienterat – hur tar jag mig vidare härifrån? Det är bättre utgångspunkt, som ger mer positiv energi och bättre riktning. 

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

Kvalitetschefer behöver lära mer om strategier

SIQ har initierat en studie via SQMA för att ta reda på hur kvalitetsprofessionen parerar utvecklingen. Slutsatsen är att kvalitetsprofessionella ofta är högutbildade, men uppfattar trots det att kunskaper och färdigheter ofta behöver vidareutvecklas för att på ett bra sätt klara främst de strategiska delarna av arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.