nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

En powerwalk innan mötet? Rotpartner är övertygad om att träning på arbetstid lönar sig. FOTO: Shutterstock

Rotpartner tror på träning på arbetstid

Byggkonsultföretaget Rotpartner vill ha pigga och smarta medarbetare. Därför har de nu infört obligatorisk träning på arbetstid, minst en timme i veckan.

  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

Ett fyspass mitt på dagen, joggingrunda före första mötet eller en powerwalk på lunchen. Den typen av pulshöjande träning ingår numera i jobbet på byggkonsultföretaget Rotpartner. En timmes träning är obligatorisk, och den ska ske på arbetstid.

Fredrik Olsson, vd Rotpartner.

Fredrik Olsson, vd Rotpartner.

– Många, bland annat jag, upplever att de tänker som bäst och får de mest innovativa idéerna när de tränar. Så varför inte vara som bäst på jobbet? resonerar Rotpartners vd Fredrik Olsson.

Tanken är att träningen ska bidra till att medarbetarna mår bättre och ökar sin prestationsförmåga på jobbet. Hjärnforskning visar bland annat att träning påverkar både minne och inlärning positivt, att koncentration och simultanförmåga förbättras och att den som tränar fattar bättre beslut tack vare att kopplingarna mellan hjärnhalvorna stärks.

Beslutet är dock kontroversiellt på flera sätt. En del medarbetare ifrågasatte inledningsvis det obligatoriska och att träningen skulle ske under arbetsdagen.

– Men vi är trygga i att det kommer att gagna vår utveckling som företag och partner. Mer kreativ och stresstålig personal som är friskare och uthålligare – det är ju en ren vinst för såväl individ som företaget och kunderna, säger Fredrik Olsson.

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

Underlätta kundens värdeskapande med tjänstelogik

Recension

I boken Tjänstelogik, Per Skalén, beskrivs tjänstelogik som ett sätt att förstå, leda och utveckla en verksamhet. Den bygger på flera års forskning om tjänstelogik och lyfter praktiska exempel från tjänsteföretag, industriföretag och offentliga organisationer, till exempel Spotify, Ikea, Volvo och Skatteverket.

5 steg till ett agilt företag

Släpp toppstyrningen och agera som ett fiskstim

Styrelseproffset Lennart Francke, som har en bakgrund inom bankvärlden, är en stark förespråkare av ett agilt arbetssätt. Han är orolig för att svenska företag blir allt mer toppstyrda när det enligt honom är flexibilitet och kundorientering som är det vinnande konceptet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Kvaliteten på våra badvatten allt bättre

Kvaliteten på svenska badvatten blir allt bättre. Fler än nio av tio så kallade EU-bad, som är föremål för regelbundna kvalitetskontroller, har ett badvatten som klassificeras som utmärkt, bra eller tillfredsställande, visar Havs- och vattenmyndighetens och Folkhälsomyndighetens rapport om Sveriges badvattenkvalitet.

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.