nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

FOTO: Shutterstock

Så byter ni fokus och blir en drömarbetsgivare

Världen förändras och det som lockade medarbetare att jobba hos er tidigare är inte alltid detsamma som gäller idag. Här är tio preferenser som är under förändring. Ta till er av dem så kan ni bli drömarbetsgivare, menar rekryteringsföretaget Academic work.

  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

1. B2B -> P2P

Tidigare har fokus varit på B2B – Business to business – att det är företaget som helhet som avgör om en person vill vara kund hos er eller jobba hos er. I dag är fokus flyttat till P2P – People to people – mötet med enskilda medarbetare avgör vad jag får för intryck av företaget.

2. Struktur -> Kultur

80 procent av alla chefer lägger fokus på struktur, men i dag blir företagskulturen allt viktigare och att ha en förändringskultur.

3. Sminkade grisar -> Transparens

I stället för att putsa på ytan och framstå som bra – var transparenta och öppna, men ni kan fortfarande fokusera på era fördelar.

4. IQ -> Delta-Q

Det är inte bara intelligens som räknas längre utan också Delta-Q – förmågan att förändras. Ni kommer inte att göra skillnad om de som jobbar hos er inte gör skillnad och vill förändra.

5. Skyldighet -> Frivillighet

Tänk inte att medarbetarna är skyldiga att utföra sina arbetsuppgifter, utan attrahera, engagera och utveckla medarbetarna varje dag. De ska känna sig fria, men ändå välja att vara kvar.

6. Avsänd tydlighet -> Upplevd tydlighet

Tänk på att det inte är vad ni säger utan hur det uppfattas som avgör om ni kommunicerar bra. Bra kommunikation skapar trygghet.

7. Sägs -> Kännas

Det räcker inte att säga rätt saker, det gäller också att få medarbetarna att känna dem. Fokusera på vad medarbetarna upplever, från rekrytering och framåt. Se till att allt är redo när en medarbetare börjar hos er – man ska inte behöva vänta på att få en dator till exempel.

8. Backspegel -> Framruta

Titta inte tillbaka vid ett utvecklingssamtal efter ett år och säg ”Det där gick inte så bra”. Titta i stället framåt. ”Vad ska vi göra för att det ska gå bra för dig?”

9. Exit-intervju -> Stanna-intervju

Vänta inte tills medarbetare slutar med att ta reda på vad de tycker om er som arbetsgivare. Analysera i stället varför medarbetare stannar. Intervjua speciellt era mest engagerade medarbetare: Vad gör dem engagerade? Vad gör att de stannar?

10. Sällan och mycket -> Ofta och lite

Gör kontinuerligt små medarbetarundersökningar. Academic work själva ställer frågor till sina medarbetare varje månad och justerar efter det, i stället för att göra stora undersökningar sällan och få ett stort sjok av svar.

Läs mer om det här i Svante Randlerts bok ”Drömarbetsgivaren: 10 budord för att få medarbetare att vissla på väg till jobbet” (Ekerlids förlag).

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

Sverige i centrum av kvalitetsvärlden!

Blogg

Kvalitetsvärlden behöver en mötesplats där kvalitetsprofessionella kan utbyta erfarenheter och lära. Nationellt finns en stor mängd olika konferenser och forum som skapar sådana möjligheter. Idag är dock världen och tillika många av de verksamheter som drivs globala. Då behövs även globala mötesplatser inom kvalitetsområdet.

Gymnasium i Halmstad fick Kvalitetsutmärkelsen Bättre Skola 2017

LBS Kreativa Gymnasiet Halmstad tilldelades idag Kvalitetsutmärkelsen Bättre Skola 2017. Dessutom delades ett Erkännanden för Framgångsrik Verksamhetsutveckling ut till Berga förskola i Eskilstuna och Hudikskolan i Hudiksvall fick också ett erkännande. Utdelningen skedde på Rikskonferensen Bättre Skola i Eskilstuna.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Skanska först i Norden med hälsocertifierat kontor

Som första aktör i Norden har Skanska tagit emot en precertifiering enligt WELL. Den gäller för kontorsfastigheten Epic på Universitetsholmen i Malmö. Certifieringen innebär ett helhetstänk kring hur människor påverkas av den byggda miljön de befinner sig i.

SIQ nu ensam ägare av Svenskt Kvalitetsindex

SIQ – Institutet för Kvalitetsutveckling är från årsskiftet ensam ägare till marknadsanalysföretaget EPSI Rating Group som i Sverige är etablerat under varumärket Svenskt Kvalitetsindex, SKI. SiQ stärker därmed sin förmåga att mäta effekter av kvalitetsarbetet i både offentlig och privat verksamhet.

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.