nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

Så klarar du jobbet i fejk-världen

Nu finns tekniken som möjliggör att arbetet är en uppgift – inte en plats. Men vad ställer det för krav på företag, struktur, ledarskap och människan som utför arbetet? Cathrin Frisemo försöker hitta svaren i boken Work in fake life 2.0.

  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

De flesta vet att livet utanför internet, ”verkligheten”, ibland kallas för IRL, In real life, och vid något tillfälle så slog det författaren Cathrin Frisemo att då måste livet på nätet vara: IFL In fake life? Och någonstans där föddes idén om boken Work in fake life 2.0 – din guide till det digitala arbetslivet.

Cathrin Frisemo menar att företag här står inför rejäla utmaningar, då de som är födda 1990 och framåt kommer in på arbetsmarknaden och aldrig har upplevt en värld utan internet. IFL och IRL kommer för dem att vara helt integrerade.

Cathrin Frisemo kopplar detta samman med ett återkommande uttalande från de 22 personer hon intervjuat inför boken: ”Tidigare gick man till jobbet, nu är jobbet något man gör.”

I hennes bok WIFL 2.0 – Din guide till det digitala arbetslivet, om hur det digitala och mobila arbetet påverkar människan i sin vardag, flexibilitet och nåbarhet men tar också upp aspekter som arbetshälsa och hur man hanterar jobb och stress när man ständigt är uppkopplad.

Boken vänder sig till den som vill få en inblick i den digitala arbetslivet, vilka utmaningar det för med sig och hur du kan anpassa vanliga irl-händelser till en digital version.

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

Gymnasium i Halmstad fick Kvalitetsutmärkelsen Bättre Skola 2017

LBS Kreativa Gymnasiet Halmstad tilldelades idag Kvalitetsutmärkelsen Bättre Skola 2017. Dessutom delades ett Erkännanden för Framgångsrik Verksamhetsutveckling ut till Berga förskola i Eskilstuna och Hudikskolan i Hudiksvall fick också ett erkännande. Utdelningen skedde på Rikskonferensen Bättre Skola i Eskilstuna.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Skanska först i Norden med hälsocertifierat kontor

Som första aktör i Norden har Skanska tagit emot en precertifiering enligt WELL. Den gäller för kontorsfastigheten Epic på Universitetsholmen i Malmö. Certifieringen innebär ett helhetstänk kring hur människor påverkas av den byggda miljön de befinner sig i.

SIQ nu ensam ägare av Svenskt Kvalitetsindex

SIQ – Institutet för Kvalitetsutveckling är från årsskiftet ensam ägare till marknadsanalysföretaget EPSI Rating Group som i Sverige är etablerat under varumärket Svenskt Kvalitetsindex, SKI. SiQ stärker därmed sin förmåga att mäta effekter av kvalitetsarbetet i både offentlig och privat verksamhet.

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.