nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

Så lyckas du med det omöjliga

Utmanande mål kräver mod och engagemang. Kanske kan de kännas lite skrämmande också. Men belöningen är desto större när vi lyckas nå de mål som vi först trodde var omöjliga. Så här kommer du igång.

  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

Nytt år brukar innebära nya mål och satsningar. Ett utvecklande mål, som utmanar dig lite extra, kräver att du kliver utanför din bekvämlighetszon. Kanske är det då extra viktigt att hitta vägar att verkligen hålla i och orka kämpa hela vägen.

Dalecarnegie.se delar med sig av sina bästa tips som hjälper dig att lyckas med dina utmanande mål:

1. Dela upp målet i tre nivåer

Det är en utmaning i sig att våga sätta utmanande mål. Rädslan för att misslyckas kan göra att vi sätter mål som vi är säkra på att vi når. För att våga stretcha din potential och samtidigt säkerställa att du inte bli besviken – dela upp ditt mål i tre nivåer:

  • Trygghetsmål: Det är ett mål du behöver nå, och som du vet att du kan nå.
  • Realistiskt mål: Det är ett mål som du vill nå och som du upplever att du har ungefär 50 procents sannolikhet att nå.
  • Barriärbrytande mål: Det är ett mål du drömmer om att nå. Här handlar det om att våga drömma. Om allt var möjligt och det inte fanns några hinder eller gränser, vilket mål skulle du då vilja nå?

2. Bryt ner målet i dagliga aktiviteter

Bryt ner varje mål i dagliga aktiviteter, vad du behöver göra varje dag för att nå dessa mål. När det gäller ditt barriärbrytande mål måste du antagligen tvinga dig själv att tänka utanför boxen.

Om du följer det här sättet att sätta mål ger du dig själv möjligheten att inte bara nå dina mål, utan även hålla koll på om du är på rätt väg.

3. Var stolt över dina framsteg

I slutet på varje dag, titta på dina mål och dina aktiviteter och reflektera över vad du har åstadkommit. Ge dig själv en klapp på axeln och var nöjd med vad du har lyckats göra. Bestäm sedan vad du behöver göra nästa dag för att komma närmare ditt mål.

Var extra stolt de dagar du kan bocka av aktiviteterna för ditt barriärbrytande mål. Fundera på vad det var som gjorde att du lyckades. Fundera också på hur du kan skapa fler av dessa dagar. Det är nu du börjar inse att det omöjliga faktiskt kanske är möjligt. Det är nu du ser att en dröm inte längre behöver vara just en dröm.

4. Fokusera på rätt saker

Kom ihåg att inte bara fokusera på målet. Fokusera på de dagliga aktiviteter du behöver göra för att nå dit. Det är de som kommer att göra att du till slut når ditt mål.

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

Kvalitetsutveckling en förutsättning för digitalisering

Den megatrend och utmaning vi hör talas om mest just nu är digitalisering. Vi ska alla utveckla våra analoga produkter, tjänster och processer till att bli digitala. Men vad är syftet? Många förknippar digitalisering med resurseffektivitet, att vi ska kunna ersätta människor med appar och elektroniska tjänster av olika slag. Många organisationer och företag har just den målsättningen med digitaliseringen. Här finns det en stor risk att dessa organisationer glömmer bort för vem de digitaliserar – deras kunder och intressenter!

  • Annonskod Huvudspalten 4

Hon lät medarbetarna bestämma aktivitet för samtal

När Catarina Söderlund, marknads- och utbildningschef på Visma Enterprise, hade läst om en chef som bytt ut sina medarbetarsamtal i mötesrum mot aktiviteter bestämde hon sig för att göra samma sak. Nu har hon haft elva samtal på allt från kafé till skridskois.

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.