nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

Säkrare arbetsmiljö med ny bilderbok

Bilderbok ger säkrare arbetsmiljö. Foto Tyler Olson.

Slakteri och chark är en bransch med många risker. Nu ger Prevent, som är en ideell organisation som ägs av Svenskt Näringsliv, LO och PTK, ut en bilderbok som visar hur man arbetar säkert och som kan användas av personer som inte behärskar svenska språket.

  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

Boken ”Jobba säkert inom slakteri- och charkbranschen” lyfter fram vanliga arbetssituationer som kan medföra risker. Bilderna beskriver tydligt vad som är rätt och vad som är fel, till exempel när man slipar knivar, styckar eller utför tunga lyft.

–Livsmedelsbranschen är en bransch med mycket manuellt arbete och många risker. Bilderboken visar hur man hanterar riskfyllda moment, även för den som inte har svenska som modersmål, säger Johan Mellnäs, projektledare på Prevent.

Bilderboken är en del i ett större projekt – Livslyftet – som är en gemensam satsning från Livsmedelsföretagen, Unionen, Livsmedelsarbetarförbundet och Prevent. Projektets mål är att utveckla arbetsmiljö och konkurrenskraft inom industrin och stimulera en företagskultur där alla verkar för ständiga förbättringar.

–Varje arbetsplatsolycka är ett misslyckande i arbetsmiljöarbetet. Det är också ett resursslöseri eftersom en hög produktivitet hänger ihop med en god, trygg och säker arbetsmiljö. Därför har Livsmedelsföretagen en nollvision för arbetsplatsolyckor i hela branschen, säger Pernilla Lindskog, arbetsmiljöexpert på Livsmedelsföretagen.

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

Underlätta kundens värdeskapande med tjänstelogik

Recension

I boken Tjänstelogik, Per Skalén, beskrivs tjänstelogik som ett sätt att förstå, leda och utveckla en verksamhet. Den bygger på flera års forskning om tjänstelogik och lyfter praktiska exempel från tjänsteföretag, industriföretag och offentliga organisationer, till exempel Spotify, Ikea, Volvo och Skatteverket.

5 steg till ett agilt företag

Släpp toppstyrningen och agera som ett fiskstim

Styrelseproffset Lennart Francke, som har en bakgrund inom bankvärlden, är en stark förespråkare av ett agilt arbetssätt. Han är orolig för att svenska företag blir allt mer toppstyrda när det enligt honom är flexibilitet och kundorientering som är det vinnande konceptet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Kvaliteten på våra badvatten allt bättre

Kvaliteten på svenska badvatten blir allt bättre. Fler än nio av tio så kallade EU-bad, som är föremål för regelbundna kvalitetskontroller, har ett badvatten som klassificeras som utmärkt, bra eller tillfredsställande, visar Havs- och vattenmyndighetens och Folkhälsomyndighetens rapport om Sveriges badvattenkvalitet.

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.