nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

Foto:StockAdobe.

Samarbete om innovation i offentlig verksamhet

Vinnova och Sveriges kommuner och landsting (SKL) fördjupar samarbetet för att stärka innovationsförmågan i offentlig verksamhet. Samarbetet ska bidra till ökad kvalitet och bättre service i de tjänster som kommuner, landsting och regioner erbjuder medborgare, näringsliv och civilsamhälle.

  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

–Kraven och förväntningarna ökar inom många områden som kommuner, landsting och regioner ansvarar för. Genom samarbetet med Vinnova kan vi öka förändringstakten och skapa utrymme i verksamheterna där man vågar prova nya sätt som leder till bättre lösningar, säger SKLs vd Vesna Jovic.

Överenskommelsen bygger vidare på det samarbete som SKL och innovationsmyndigheten Vinnova inledde redan 2015. Den nya överenskommelsen har ett tydligt fokus på införandet av nya, effektiva lösningar.

–Det är ofta svårt att få spridning på de innovationer som utvecklas i en kommun, landsting eller region. Här kan vi tillsammans hjälpas åt att utveckla metoder som underlättar spridning så att fler verksamheter kan införa nya, effektiva lösningar. På så sätt bidrar vi till samhällsnytta, säger Leif Callenholm, tillförordnad generaldirektör Vinnova.

Överenskommelsen om samarbetet träffades i början av 2018 och gäller tills vidare.

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

IKEA ett starkt varumärke lokalt och globalt

IKEA är inte bara Sveriges starkaste varumärke, utan har även en stark ställning globalt med en sjundeplats i YouGovs senaste varumärkesranking. Det varumärke som ökat mest i varumärkesstyrka på den svenska marknaden är Swedbank.

Fem populäraste arbetsgivarna bland nyanlända akademiker

Volvo Group toppar listan över vilka arbetsgivare som är populärast bland nyanlända akademiker, visar statistik från praktikprogrammet Jobbsprånget, som drivs av Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA). Projektet ger nyanlända akademiker fyra månaders praktik hos svenska arbetsgivare över hela landet.

Rätt träning viktigare än gener

Recension

I boken ”Peak, vetenskapen om att bli bättre på nästan allt”, berättar författarna om sanning bakom 10 000-timmarsregeln. Det handlar mer om träning än talang. Framförallt rätt sort övning visar författaren K Anders Ericsson i sin banbrytande forskning.

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.