nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

Sätt gränsen för stressen

Flexibiliteten som det moderna arbetslivet för med sig kan också bygga på en ohälsosam stress. Här är fem tips för att minska stressen vid gränslöst arbete.

  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

Det moderna kontoret, med flexibla arbetstider och möjligheten att arbeta när och var som helst, kan göra det svårt att sätta gränserna för arbetet.

Prevens nya upplaga av handboken Bättre arbetsmiljö innehåller ett helt nytt kapitel om stress som bland annat tipsar om hur man hanterar stress vid gränslöst arbete:

  1. Inga jobbmejl på fritiden, använd gärna två mobiler.
  2. Boka in möten med dig själv.
  3. Ta tillbaka flextid när det är möjligt.
  4. Säg till hemma när du måste jobba hemifrån.
  5. Tidsbegränsa arbetet på kvällar och helger.
  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

Kvalitetsutveckling en förutsättning för digitalisering

Den megatrend och utmaning vi hör talas om mest just nu är digitalisering. Vi ska alla utveckla våra analoga produkter, tjänster och processer till att bli digitala. Men vad är syftet? Många förknippar digitalisering med resurseffektivitet, att vi ska kunna ersätta människor med appar och elektroniska tjänster av olika slag. Många organisationer och företag har just den målsättningen med digitaliseringen. Här finns det en stor risk att dessa organisationer glömmer bort för vem de digitaliserar – deras kunder och intressenter!

  • Annonskod Huvudspalten 4

Hon lät medarbetarna bestämma aktivitet för samtal

När Catarina Söderlund, marknads- och utbildningschef på Visma Enterprise, hade läst om en chef som bytt ut sina medarbetarsamtal i mötesrum mot aktiviteter bestämde hon sig för att göra samma sak. Nu har hon haft elva samtal på allt från kafé till skridskois.

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.