nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

Scandic attraktivast i besöksnäringen. Foto StockAdobe.

Scandic är den mest attraktiva arbetsgivaren

Scandic Hotels toppar för andra året i rad listan över de mest attraktiva arbetsgivarna inom besöksnäringen, enligt en undersökning som utförts av Universum på uppdrag av bransch- och arbetsgivarorganisationen Visita. Årets raket är Fotografiska, som tog sig direkt in på en fjärdeplats.

  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

Henrik Dider, HR-direktör Scandic Sverige, och Jonas Siljhammar, VD Visita, under prisutdelningen.

På tio-i-topp-listan finns allt från stora kedjor till enskilda hotell och restauranger. Högst placering fick Scandic Hotels som för andra året i rad rankas som den mest attraktiva arbetsgivaren inom besöksnäringen.

– Det är otroligt roligt och hedrande att vi även i år är framröstade av branschen som den bästa arbetsgivaren inom besöksnäringen. En förutsättning för att kunna skapa fantastiska hotellupplevelser för våra gäster är att vi har medarbetare som trivs och känner engagemang när de är på jobbet. Det arbetar vi hårt för att uppnå och den här utmärkelsen är ett kvitto på att vi lyckas, säger Peter Jangbratt, Sverigechef på Scandic Hotels.

Tvåa på listan kom Nordic Choice Hotels och trea Grand Hôtel. Årets raket blev Fotografiska, som är ny på listan och knep en fjärdeplats.

Att listan innehåller så många olika typer av företag visar den bredd som besöksnäringen har, menar Jonas Siljhammar, vd på Visita:

– Besöksnäringen är den snabbast växande basnäringen i Sverige och skapar jobb i hela landet. Att vi är attraktiva som arbetsgivare är viktigt för att näringen ska kunna fortsätta växa och attrahera kompetent personal, säger han.

Undersökningen genomfördes av undersökningsföretaget Universum på uppdrag av Visita. Totalt svarade över 2 500 yrkesverksamma och studenter inom besöksnäringen på bland annat vilken arbetsgivare som är den mest ideala.

Topp 10 – Besöksnäringens mest attraktiva arbetsgivare.

1. Scandic Hotels

2. Nordic Choice Hotels

3. Grand Hôtel, Stockholm

4. Fotografiska

5. Gothia Towers

6. Elite Hotels

7. Liseberg

8. Svenska Turistföreningen, STF

9. Stureplansgruppen

10.Radisson

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

IKEA ett starkt varumärke lokalt och globalt

IKEA är inte bara Sveriges starkaste varumärke, utan har även en stark ställning globalt med en sjundeplats i YouGovs senaste varumärkesranking. Det varumärke som ökat mest i varumärkesstyrka på den svenska marknaden är Swedbank.

Fem populäraste arbetsgivarna bland nyanlända akademiker

Volvo Group toppar listan över vilka arbetsgivare som är populärast bland nyanlända akademiker, visar statistik från praktikprogrammet Jobbsprånget, som drivs av Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA). Projektet ger nyanlända akademiker fyra månaders praktik hos svenska arbetsgivare över hela landet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Rätt träning viktigare än gener

Recension

I boken ”Peak, vetenskapen om att bli bättre på nästan allt”, berättar författarna om sanning bakom 10 000-timmarsregeln. Det handlar mer om träning än talang. Framförallt rätt sort övning visar författaren K Anders Ericsson i sin banbrytande forskning.

Ulf Hammarström ny generaldirektör på Swedac

Regeringen har utsett Ulf Hammarström till ny generaldirektör och chef för Swedac. Ulf Hammarström har tidigare varit generaldirektör för Försvarsexportmyndigheten och under nio år arbetat i Bryssel, dels som direktör för industri- och marknadsdirektoratet vid European Defence Agency, dels som diplomatisk minister vid den svenska EU-representationen.

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.