nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

Lars Nilsson
C2 Managements vd Lars Nilsson var minst sagt glad vid ceremonin när han tog emot utmärkelsen. FOTO: Elin Vinger Elliot

Starka känslor när C2 fick Utmärkelsen Svensk Kvalitet

C2 Managements vd Lars Nilsson kunde inte sluta le när företaget tog emot Utmärkelsen Svensk Kvalitet ur kungens hand på onsdagsförmiddagen.
– Jag tror att det syns på mig att jag är mycket glad och stolt. Det är helt otroligt att få vara med om det här, sade han.

  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

I publiken på SIQ:s, Svenska kvalitetsinstitutets, ceremoni för att dela ut utmärkelsen satt många representanter för kvalitetsarbetet i Sverige och kunder till C2 Management.

Här satt också professor Bo Bergman som på 1990-talet var den som fick ”polletten att trilla ner” för Lars Nilsson för vad kvalitetsarbete handlar om.

– 1999 när Håkan Nilsson och jag startade C2 Management bestämde vi att vi inte enbart skulle hjälpa kunder utan vi skulle ta samma medicin själva och bli ett föredöme. Vi skulle ha nöjda kunder, trivas själva och ha en stark ekonomi. Alla förbättringar vi gör handlar om det, sade Lars Nilsson.

Rörd styrelseordförande

Medan Lars Nilsson log stort genom hela ceremonin var medgrundaren Håkan Nilsson, som idag är C2 Managements styrelseordförande, snarare rörd och fick justera rösten när han framförde sitt tack.

– SIQ:s modell har inspirerat oss och vi har också fått en gedigen rapport om vad vi kan arbeta vidare med, konstaterade han och fortsatte:

– Våra medarbetare är duktiga på att tillämpa känd kunskap, men också att bryta ny mark.

Utdelning Utmärkelsen Svensk Kvalitet

C2 Managements styrelseordförande Håkan Nilsson och vd Lars Nilsson tog emot Utmärkelsen Svensk Kvalitet av kung Carl Gustaf och SIQ:s styrelseordförande Jan Sundling.
Foto: Elin Vinger Elliot

I bedömningen som gjorts av den oberoende domarkommittén uppnådde C2 Management 580 poäng av 1000 möjliga inom de sju bedömningsområdena kundorientering, resultat, ledarskap, medarbetare, processer, fakta och mål.

Läs en längre artikel om C2 Management och utmärkelsen i Kvalitetsmagasinet nr 2-2017 som kommer ut den 12 april.

Läs också fler artiklar om Utmärkelsen Svensk Kvalitet här på webben:
”SIQ:s vd uppmanar alla: Sök utmärkelsen”
”Visar hur viktiga småföretag är för konkurrenskraften”

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

AI kan bli hävstång för svensk ekonomi

Användningen av artificiell intelligens (AI) kan bli rena hävstången för svensk ekonomi. Men för att kunna ta tillvara de stora möjligheterna krävs en nationell strategi med bland annat satsningar på utbildning, forskning och utveckling av regelverk, visar en analys som innovationsmyndigheten Vinnova tagit fram på uppdrag av regeringen.

Nöjdare miner med buss än med tåg och flyg

Trots problemen med förseningar kan många persontransportföretag glädja sig åt nöjda kunder. Och allra nöjdast kunder har bussbolagen, visar årets studie från Svenskt Kvalitetsindex. Det företag som än en gång får högst betyg är Nettbuss med sina båda varumärken Nettbuss Bus4You och Nettbuss express.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Hon framtidens kvinnliga ledare

Ishtar Touailat, innovationchef på Tieto datadrivna affärer Sverige, är Framtidens kvinnliga ledare 2018. Hon koras för sitt orädda och inkluderande ledarskap där hon hittar nya lösningar på gamla problem.

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.