nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

Lars Nilsson
C2 Managements vd Lars Nilsson var minst sagt glad vid ceremonin när han tog emot utmärkelsen. FOTO: Elin Vinger Elliot

Starka känslor när C2 fick Utmärkelsen Svensk Kvalitet

C2 Managements vd Lars Nilsson kunde inte sluta le när företaget tog emot Utmärkelsen Svensk Kvalitet ur kungens hand på onsdagsförmiddagen.
– Jag tror att det syns på mig att jag är mycket glad och stolt. Det är helt otroligt att få vara med om det här, sade han.

  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

I publiken på SIQ:s, Svenska kvalitetsinstitutets, ceremoni för att dela ut utmärkelsen satt många representanter för kvalitetsarbetet i Sverige och kunder till C2 Management.

Här satt också professor Bo Bergman som på 1990-talet var den som fick ”polletten att trilla ner” för Lars Nilsson för vad kvalitetsarbete handlar om.

– 1999 när Håkan Nilsson och jag startade C2 Management bestämde vi att vi inte enbart skulle hjälpa kunder utan vi skulle ta samma medicin själva och bli ett föredöme. Vi skulle ha nöjda kunder, trivas själva och ha en stark ekonomi. Alla förbättringar vi gör handlar om det, sade Lars Nilsson.

Rörd styrelseordförande

Medan Lars Nilsson log stort genom hela ceremonin var medgrundaren Håkan Nilsson, som idag är C2 Managements styrelseordförande, snarare rörd och fick justera rösten när han framförde sitt tack.

– SIQ:s modell har inspirerat oss och vi har också fått en gedigen rapport om vad vi kan arbeta vidare med, konstaterade han och fortsatte:

– Våra medarbetare är duktiga på att tillämpa känd kunskap, men också att bryta ny mark.

Utdelning Utmärkelsen Svensk Kvalitet

C2 Managements styrelseordförande Håkan Nilsson och vd Lars Nilsson tog emot Utmärkelsen Svensk Kvalitet av kung Carl Gustaf och SIQ:s styrelseordförande Jan Sundling.
Foto: Elin Vinger Elliot

I bedömningen som gjorts av den oberoende domarkommittén uppnådde C2 Management 580 poäng av 1000 möjliga inom de sju bedömningsområdena kundorientering, resultat, ledarskap, medarbetare, processer, fakta och mål.

Läs en längre artikel om C2 Management och utmärkelsen i Kvalitetsmagasinet nr 2-2017 som kommer ut den 12 april.

Läs också fler artiklar om Utmärkelsen Svensk Kvalitet här på webben:
”SIQ:s vd uppmanar alla: Sök utmärkelsen”
”Visar hur viktiga småföretag är för konkurrenskraften”

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

IKEA ett starkt varumärke lokalt och globalt

IKEA är inte bara Sveriges starkaste varumärke, utan har även en stark ställning globalt med en sjundeplats i YouGovs senaste varumärkesranking. Det varumärke som ökat mest i varumärkesstyrka på den svenska marknaden är Swedbank.

Fem populäraste arbetsgivarna bland nyanlända akademiker

Volvo Group toppar listan över vilka arbetsgivare som är populärast bland nyanlända akademiker, visar statistik från praktikprogrammet Jobbsprånget, som drivs av Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA). Projektet ger nyanlända akademiker fyra månaders praktik hos svenska arbetsgivare över hela landet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Rätt träning viktigare än gener

Recension

I boken ”Peak, vetenskapen om att bli bättre på nästan allt”, berättar författarna om sanning bakom 10 000-timmarsregeln. Det handlar mer om träning än talang. Framförallt rätt sort övning visar författaren K Anders Ericsson i sin banbrytande forskning.

Ulf Hammarström ny generaldirektör på Swedac

Regeringen har utsett Ulf Hammarström till ny generaldirektör och chef för Swedac. Ulf Hammarström har tidigare varit generaldirektör för Försvarsexportmyndigheten och under nio år arbetat i Bryssel, dels som direktör för industri- och marknadsdirektoratet vid European Defence Agency, dels som diplomatisk minister vid den svenska EU-representationen.

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.