nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

Stort intresse för Kvalitetsmagasinet Live

Rekordmånga deltagare har anmält sig till Kvalitetsmagasinet Live den 4-5 oktober.
– Snart är det fullt och jag tror att det beror på att de ämnen som tas upp är mycket angelägna och ligger rätt i tiden, säger chefredaktören Anna Nyström.

  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

Intresset för Kvalitetsmagasinet Live har aldrig varit större när konferensen nu genomförs för tolfte gången sedan starten 2012. Så är det också en av de viktigaste mötesplatserna inom Kvalitetssverige.

– Jag tror bredden på konferensen lockar, konstaterar Anna Nyström som också tror att den möjlighet att fördjupa sig som erbjuds på de fyra workshops som genomförs dag två är en bidragande orsak.

– Ämnena som tas upp kring engagerade medarbetare, förändringsarbete och många goda exempel är andra orsaker, fortsätter hon. När man lämnar konferensen ska man ha fått med sig många tips och verktyg.

Självklart fyller Kvalitetsmagasinet Live, som hålls på Clarion Hotel intill Globen i Stockholm, också en viktig funktion som mötesplats för kvalitetsansvariga från hela landet. Här kan man verkligen dela sina erfarenheter med andra i samma situation.

Enligt Anna Nyström har intresset för höstens programpunkter varit stort. Hon lyfter bland annat fram Lars Nilsson från C2 Management som tilldelades priset Utmärkelsen svensk Kvalitet förra året. Här handlar det om ett litet, mycket framgångsrikt företag. Vidare är intresset för programpunkten om det certifieringsarbete för Iso 9001 som Danderyds sjukhus genomfört stort. Det är det första stora sjukhuset i landet som genomfört en certifiering i den omfattningen och som omfattar alla medarbetare.

– En spännande punkt är också vår sluttalare, Samuel West, som i somras öppnade ett museum om misslyckanden, Museum of Failure. Han ska prata om misslyckandets väg till framgång. Det föredraget ser jag fram emot, avslutar Anna Nyström.

Nyfiken på tidigare upplagor av Kvalitetsmagasinet Live? Läs mer här!

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

AI kan bli hävstång för svensk ekonomi

Användningen av artificiell intelligens (AI) kan bli rena hävstången för svensk ekonomi. Men för att kunna ta tillvara de stora möjligheterna krävs en nationell strategi med bland annat satsningar på utbildning, forskning och utveckling av regelverk, visar en analys som innovationsmyndigheten Vinnova tagit fram på uppdrag av regeringen.

Nöjdare miner med buss än med tåg och flyg

Trots problemen med förseningar kan många persontransportföretag glädja sig åt nöjda kunder. Och allra nöjdast kunder har bussbolagen, visar årets studie från Svenskt Kvalitetsindex. Det företag som än en gång får högst betyg är Nettbuss med sina båda varumärken Nettbuss Bus4You och Nettbuss express.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Hon framtidens kvinnliga ledare

Ishtar Touailat, innovationchef på Tieto datadrivna affärer Sverige, är Framtidens kvinnliga ledare 2018. Hon koras för sitt orädda och inkluderande ledarskap där hon hittar nya lösningar på gamla problem.

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.