nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

Stort intresse för Kvalitetsmagasinet Live

Rekordmånga deltagare har anmält sig till Kvalitetsmagasinet Live den 4-5 oktober.
– Snart är det fullt och jag tror att det beror på att de ämnen som tas upp är mycket angelägna och ligger rätt i tiden, säger chefredaktören Anna Nyström.

  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

Intresset för Kvalitetsmagasinet Live har aldrig varit större när konferensen nu genomförs för tolfte gången sedan starten 2012. Så är det också en av de viktigaste mötesplatserna inom Kvalitetssverige.

– Jag tror bredden på konferensen lockar, konstaterar Anna Nyström som också tror att den möjlighet att fördjupa sig som erbjuds på de fyra workshops som genomförs dag två är en bidragande orsak.

– Ämnena som tas upp kring engagerade medarbetare, förändringsarbete och många goda exempel är andra orsaker, fortsätter hon. När man lämnar konferensen ska man ha fått med sig många tips och verktyg.

Självklart fyller Kvalitetsmagasinet Live, som hålls på Clarion Hotel intill Globen i Stockholm, också en viktig funktion som mötesplats för kvalitetsansvariga från hela landet. Här kan man verkligen dela sina erfarenheter med andra i samma situation.

Enligt Anna Nyström har intresset för höstens programpunkter varit stort. Hon lyfter bland annat fram Lars Nilsson från C2 Management som tilldelades priset Utmärkelsen svensk Kvalitet förra året. Här handlar det om ett litet, mycket framgångsrikt företag. Vidare är intresset för programpunkten om det certifieringsarbete för Iso 9001 som Danderyds sjukhus genomfört stort. Det är det första stora sjukhuset i landet som genomfört en certifiering i den omfattningen och som omfattar alla medarbetare.

– En spännande punkt är också vår sluttalare, Samuel West, som i somras öppnade ett museum om misslyckanden, Museum of Failure. Han ska prata om misslyckandets väg till framgång. Det föredraget ser jag fram emot, avslutar Anna Nyström.

Nyfiken på tidigare upplagor av Kvalitetsmagasinet Live? Läs mer här!

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

Kvalitetsutveckling en förutsättning för digitalisering

Den megatrend och utmaning vi hör talas om mest just nu är digitalisering. Vi ska alla utveckla våra analoga produkter, tjänster och processer till att bli digitala. Men vad är syftet? Många förknippar digitalisering med resurseffektivitet, att vi ska kunna ersätta människor med appar och elektroniska tjänster av olika slag. Många organisationer och företag har just den målsättningen med digitaliseringen. Här finns det en stor risk att dessa organisationer glömmer bort för vem de digitaliserar – deras kunder och intressenter!

  • Annonskod Huvudspalten 4

Hon lät medarbetarna bestämma aktivitet för samtal

När Catarina Söderlund, marknads- och utbildningschef på Visma Enterprise, hade läst om en chef som bytt ut sina medarbetarsamtal i mötesrum mot aktiviteter bestämde hon sig för att göra samma sak. Nu har hon haft elva samtal på allt från kafé till skridskois.

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.