nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

Strulande it-system stjäl värdefull arbetstid

En halvtimme per dag. Så mycket arbetstid försvinner på grund av it-strul för chefer inom offentlig sektor. Det visar en rapport från Vision.

  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

En bättre digital arbetsmiljö skulle spara stora summor åt kommuner, landsting och regioner varje år. Cheferna i Visions undersökning vittnar om att it-systemen är förlegade, att de inte motsvarar verksamhetens behov eller att inloggningslösningar och design brister. Ibland handlar det också om att användarna inte har fått tillräcklig utbildning eller introduktion.

I snitt ägnar cheferna 30 minuter per arbetsdag åt strulande it.

– Det här är ett enormt slöseri med både tid och resurser som arbetsgivarna måste se över. Förutom att krånglande it-system påverkar våra medlemmars arbetsmiljö så påverkar det verksamhetens kvalitet, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Om undersökningen

Undersökningen bygger på en enkät som skickades ut till 4585 mellanchefer och första linjens chefer som är medlemmar i Vision. 925 valde att delta i undersökningen.

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

Kvalitetsutveckling en förutsättning för digitalisering

Den megatrend och utmaning vi hör talas om mest just nu är digitalisering. Vi ska alla utveckla våra analoga produkter, tjänster och processer till att bli digitala. Men vad är syftet? Många förknippar digitalisering med resurseffektivitet, att vi ska kunna ersätta människor med appar och elektroniska tjänster av olika slag. Många organisationer och företag har just den målsättningen med digitaliseringen. Här finns det en stor risk att dessa organisationer glömmer bort för vem de digitaliserar – deras kunder och intressenter!

  • Annonskod Huvudspalten 4

Hon lät medarbetarna bestämma aktivitet för samtal

När Catarina Söderlund, marknads- och utbildningschef på Visma Enterprise, hade läst om en chef som bytt ut sina medarbetarsamtal i mötesrum mot aktiviteter bestämde hon sig för att göra samma sak. Nu har hon haft elva samtal på allt från kafé till skridskois.

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.