nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

Under tio veckor ska en grupp medarbetare på vårdbolaget Tiohundra få träna på arbetstid. Förhoppningen är att de ska känna sig starkare och piggare och i förlängningen friskare.

Styrketräning på arbetstid ska minska stressen

Mår medarbetare bättre av yoga och styrketräning? Ett friskvårdsprojekt inom vårdbolaget Tiohundra söker svaret genom att erbjuda träning på arbetstid.

  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

Yoga, mindfulness och styrketräning ska få Tiohundras medarbetare inom hemtjänst och personlig assistans att må bättre. Under tio veckor ska en grupp medarbetare få träna på arbetstid. Förhoppningen är att de ska känna sig starkare och piggare och i förlängningen friskare.

För att utläsa effekten av träningen ska hälsan hos medarbetarna följas upp. Innan de startar kommer alla att få fylla i en enkät som bland annat handlar om upplevelsen av stress. Samma enkät får de sedan besvara när halva tiden gått, samt när projekttiden är slut. För att undersöka utfallet ska även en referensgrupp som inte tränar fylla i enkäten.

Medarbetarna är uppdelade i två grupper om fjorton personer, där en grupp ska utöva yoga och mindfulness och den andra träna styrketräning. Deltagarna får träna en gång i veckan på arbetstid, men det kommer även att finnas möjlighet att träna fler gånger än så utanför arbetstid.

Samarbetsparterna Studio Karma och Crossfit Norrtälje ser med tillförsikt fram emot resultaten, och vägen dit. De är redan ganska säkra på att det kommer ge effekt.

– Det brukar inte vara stressen som knäcker oss, säger Angelica Henriksson, Studio Karma, utan bristen på återhämtning. Det gäller att vi hittar en balans i våra liv.

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

Står kvalitetsrollen inför ett paradigmskifte?

18:e upplagan av Kvalitetsmagasinet Live

Hallå där Catharina Byström, chefredaktör för Kvalitetsmagasinet. Du kommer moderera Kvalitetsmagasinet Live 29–30 november 2018 där temat är professionellt kvalitetsarbete i praktiken där konferensen kommer sätta utvecklingen inom kvalitetsområdet under lupp. Står kvalitetsrollen inför ett paradigmskifte?

  • Annonskod Huvudspalten 4

Plugga tyska om du vill lyckas i Tyskland

Planerar ni att göra affärer med Tyskland? Se då till att bygga på språkkunskaperna i tyska. Bristen på kunskap om tysk affärskultur och tyska språket är det största hindret mot att svenska företag lyckas på tyska marknaden, visar Tysk-Svenska Handelskammarens enkätundersökningar. Tillsammans med Tyska ambassaden drar nu handelskammaren igång satsningen ”Deutsch – Ditt val!” för att uppmuntra fler skolelever att plugga tyska.

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.