nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

FOTO: Shutterstock

Svenska företag ligger efter i digitaliseringen

Det är offentlig sektor som går i täten för den digitala omställningen. Medan Sveriges totala digitaliseringsindex når 38 procent är motsvarande siffra för offentlig sektor hela 52 procent.

  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

Attestering av fakturor och tidrapportering är de områden där svenska verksamheter har kommit längst med sin digitalisering. Betydligt sämre placerar sig automatisering av nyckeltal, inkommande fakturor och reseräkningar, där siffran som mest når 30 procent.

Att offentlig sektor ligger så långt före vinstdrivande företag är anmärkningsvärt, tycker Carola Lissel, vd för Visma Software som ligger bakom rapporten.

– När manuell handläggning reduceras och ledtider kortas sparas både tid och pengar. Att både reseräkningar och inkommande fakturor har så pass låg digitaliseringsgrad är förvånande eftersom de är enkla att automatisera och sparar in mycket arbetstid, säger hon.

Om undersökningen

Vismas Digitaliseringsindex bygger på en ranking från 1 200 vd:ar och ekonomichefer inom svenskt näringsliv och offentlig sektor gällande organisationens digitaliseringsgrad.

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

Gymnasium i Halmstad fick Kvalitetsutmärkelsen Bättre Skola 2017

LBS Kreativa Gymnasiet Halmstad tilldelades idag Kvalitetsutmärkelsen Bättre Skola 2017. Dessutom delades ett Erkännanden för Framgångsrik Verksamhetsutveckling ut till Berga förskola i Eskilstuna och Hudikskolan i Hudiksvall fick också ett erkännande. Utdelningen skedde på Rikskonferensen Bättre Skola i Eskilstuna.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Skanska först i Norden med hälsocertifierat kontor

Som första aktör i Norden har Skanska tagit emot en precertifiering enligt WELL. Den gäller för kontorsfastigheten Epic på Universitetsholmen i Malmö. Certifieringen innebär ett helhetstänk kring hur människor påverkas av den byggda miljön de befinner sig i.

SIQ nu ensam ägare av Svenskt Kvalitetsindex

SIQ – Institutet för Kvalitetsutveckling är från årsskiftet ensam ägare till marknadsanalysföretaget EPSI Rating Group som i Sverige är etablerat under varumärket Svenskt Kvalitetsindex, SKI. SiQ stärker därmed sin förmåga att mäta effekter av kvalitetsarbetet i både offentlig och privat verksamhet.

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.