nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

Svenska ny ordförande för internationell ackreditering

Merih Malmqvist Nilsson, avdelningschef och ställföreträdande generaldirektör för Swedac har utnämnts till ny ordförande för ILAC, den internationella samarbetsorganisationen för ackreditering.

Merih Malmqvist Nilsson
Merih Malmqvist Nilsson
  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

Svenska Merih Malmqvist Nilsson utnämndes till ordförande för ILAC vid en konferensens i New Delhi i början av november. Hon har lång erfarenhet av ackreditering som avdelningschef och ställföreträdande generaldirektör för ackrediteringsmyndigheten Swedac. Hon har fram till nu varit vice ordförande för ILAC och har haft förtroendeposter inom organisationen sedan 2003.

– Jag kommer jobba för att ILAC ska bli en naturlig samarbetspartner för andra globala organisationer som arbetar för kvalitet, säkerhet och miljö, säger Merih Malmqvist Nilsson.

ILAC är internationell samarbetsorganisation för organ som bland annat ackrediterar laboratorier och kontrollorgan. 150 ackrediteringsorgan från 119 länder är medlemmar.

Den svenska ackrediteringsmyndigheten Swedac har varit medlem i ILAC sedan början på 1990-talet.

– Sverige är ett litet land på världskartan men har alltid haft en hög profil globalt och varit tongivande vad gäller kvalitetsarbete. Min utnämning till ordförande bekräftar den tillit som finns till det svenska systemet och till Swedac inom den globala kvalitetsinfrastrukturen, säger Merih Malmqvist Nilsson.

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

Plugga tyska om du vill lyckas i Tyskland

Planerar ni att göra affärer med Tyskland? Se då till att bygga på språkkunskaperna i tyska. Bristen på kunskap om tysk affärskultur och tyska språket är det största hindret mot att svenska företag lyckas på tyska marknaden, visar Tysk-Svenska Handelskammarens enkätundersökningar. Tillsammans med Tyska ambassaden drar nu handelskammaren igång satsningen ”Deutsch – Ditt val!” för att uppmuntra fler skolelever att plugga tyska.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Satsning på innovation ska stoppa cyberattacker

Den ökade frekvensen av cyberattacker riskerar att skada förtroendet för digitala lösningar och hämma digitaliseringen i samhället. För att stimulera utvecklingen av nya, innovativa lösningar som stärker digital säkerhet och infrastruktur satsar nu innovationsmyndigheten Vinnova närmare 200 miljoner kronor fram till 2020.

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.