nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

Svenska ny ordförande för internationell ackreditering

Merih Malmqvist Nilsson, avdelningschef och ställföreträdande generaldirektör för Swedac har utnämnts till ny ordförande för ILAC, den internationella samarbetsorganisationen för ackreditering.

Merih Malmqvist Nilsson
Merih Malmqvist Nilsson
  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

Svenska Merih Malmqvist Nilsson utnämndes till ordförande för ILAC vid en konferensens i New Delhi i början av november. Hon har lång erfarenhet av ackreditering som avdelningschef och ställföreträdande generaldirektör för ackrediteringsmyndigheten Swedac. Hon har fram till nu varit vice ordförande för ILAC och har haft förtroendeposter inom organisationen sedan 2003.

– Jag kommer jobba för att ILAC ska bli en naturlig samarbetspartner för andra globala organisationer som arbetar för kvalitet, säkerhet och miljö, säger Merih Malmqvist Nilsson.

ILAC är internationell samarbetsorganisation för organ som bland annat ackrediterar laboratorier och kontrollorgan. 150 ackrediteringsorgan från 119 länder är medlemmar.

Den svenska ackrediteringsmyndigheten Swedac har varit medlem i ILAC sedan början på 1990-talet.

– Sverige är ett litet land på världskartan men har alltid haft en hög profil globalt och varit tongivande vad gäller kvalitetsarbete. Min utnämning till ordförande bekräftar den tillit som finns till det svenska systemet och till Swedac inom den globala kvalitetsinfrastrukturen, säger Merih Malmqvist Nilsson.

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

IKEA ett starkt varumärke lokalt och globalt

IKEA är inte bara Sveriges starkaste varumärke, utan har även en stark ställning globalt med en sjundeplats i YouGovs senaste varumärkesranking. Det varumärke som ökat mest i varumärkesstyrka på den svenska marknaden är Swedbank.

Fem populäraste arbetsgivarna bland nyanlända akademiker

Volvo Group toppar listan över vilka arbetsgivare som är populärast bland nyanlända akademiker, visar statistik från praktikprogrammet Jobbsprånget, som drivs av Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA). Projektet ger nyanlända akademiker fyra månaders praktik hos svenska arbetsgivare över hela landet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Rätt träning viktigare än gener

Recension

I boken ”Peak, vetenskapen om att bli bättre på nästan allt”, berättar författarna om sanning bakom 10 000-timmarsregeln. Det handlar mer om träning än talang. Framförallt rätt sort övning visar författaren K Anders Ericsson i sin banbrytande forskning.

Ulf Hammarström ny generaldirektör på Swedac

Regeringen har utsett Ulf Hammarström till ny generaldirektör och chef för Swedac. Ulf Hammarström har tidigare varit generaldirektör för Försvarsexportmyndigheten och under nio år arbetat i Bryssel, dels som direktör för industri- och marknadsdirektoratet vid European Defence Agency, dels som diplomatisk minister vid den svenska EU-representationen.

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.