nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

Glada vinnare av utmärkelsen Sveriges kvalitetskommun 2015. FOTO: Emelie Asplund

Sveriges kvalitetskommun korad

Det blev Kävlinge kommun som tog hem titeln Sveriges kvalitetskommun. Utmärkelsen delades ut under Kvalitetsmässans invigningsmiddag igår kväll där även fyra andra glada vinnare fick ta emot utmärkelser.

  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

Sju kommuner var med i slutstriden om utmärkelsen Sveriges kvalitetskommun, men det blev till slut Kävlinge kommun som tog hem segern.

– Det är så klart jätteroligt att vår kommun uppmärksammas och det är tack vare alla medarbetares engagemang som vi har fått utmärkelsen, säger Mikael Persson kommundirektör i en presskommentar.

Det är första gången Kävlinge är med i utmärkelseprocessen. Att vara med och kämpa om att bli Sveriges kvalitetskommun har gett kvalitetsarbetet i Kävlinge en extra skjuts.

– Vi har de senaste åren arbetat intensivt med ett utvecklingsarbete med fokus på att utveckla effektiva tjänster med hög kvalitet. Vi har med gemensamma krafter lyckats skapa en kultur som visar på engagemang och förståelse för kopplingen mellan en tydlig styrning och goda resultat, kommenterade kvalitetsstrateg Pärnilla Ahnfors-Lindstrand nomineringen i en tidigare intervju i KM.

De övriga kommuner som var nominerade var Borås, Eskilstuna, Helsingborg, Karlstad och Västerås.

Ut juryns motivering

En tydlig resultatstyrning med uppföljningar utifrån brukarens perspektiv, har bidragit till effektiva verksamheter och en god servicekvalitet. Kävlinge har erhållit utmärkelsen Sveriges Kvalitetskommun 2015 i hård konkurrens. Kommunen utmärker sig genom att både chefer och medarbetare är bärare av en stark resultatkultur, där tydliga mål hjälper verksamheterna att leverera tjänster med mycket hög kvalitet till Kävlingeborna.

Övriga vinnare blev:

PTS, Sveriges modernaste myndighet

Helsingborgs stad, Sveriges it-kommun

Framtidens patientmat, Götapriset

Matglad, Sveapriset

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Plugga tyska om du vill lyckas i Tyskland

Planerar ni att göra affärer med Tyskland? Se då till att bygga på språkkunskaperna i tyska. Bristen på kunskap om tysk affärskultur och tyska språket är det största hindret mot att svenska företag lyckas på tyska marknaden, visar Tysk-Svenska Handelskammarens enkätundersökningar. Tillsammans med Tyska ambassaden drar nu handelskammaren igång satsningen ”Deutsch – Ditt val!” för att uppmuntra fler skolelever att plugga tyska.

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.