nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

Anna Nyström, chefredaktör

Tack för mig

Förändring. Jag vet inte hur du känner för det ordet, men för mig innehåller det en blandning av hopp, nyfikenhet och förväntan blandat med oro, osäkerhet och otrygghet.

  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

Idag vet vi att vi måste förhålla oss till förändring såväl jobbmässigt som privat. För den som vill hänga med gäller det att vara resilient – att vara stabilt rotad i det som är verksamhetens värderingar och uppdrag, och samtidigt vara dynamisk och anpassningsbar så att inte system och rutiner blir ett hinder för snabbhet och flexibilitet. Toppstyrning fungerar inte längre, medarbetarnas driv och engagemang är helt avgörande. Och känslorna. Därför är det så viktigt idag att ha god kunskap om förändringsledning.

Det är ganska exakt 19 år sedan jag började jobba som journalist på Kvalitetsmagasinet. I en av mina första artiklar intervjuade jag Bo Bergman som precis tillträtt som professor vid Chalmers tekniska högskola. Redan då hade han svaret på förändringsutmaningen. ”Om en anställd känner livskvalitet i sitt arbete, att hon kan påverka sin situation så kommer hon också åstadkomma mycket, både på individnivå och på organisationsnivå” säger han i artikeln. Fixar vi det, skapar vi en kultur där medarbetare tillåts växa, då kommer vi att klara de mest utmanande förändringarna.

Förändringens vindar blåser även på Kvalitetsmagasinet. För mig personligen innebär det att detta blir mitt sista nummer som chefredaktör för tidningen. Under de år som jag jobbat med Kvalitetsmagasinet har jag fått möta många helt fantastiska människor som brinner för kvalitetsfrågorna. Det har varit inspirerande, intressant och lärorikt – ni gör ett otroligt viktigt jobb därute i era verksamheter!

Men det är dags för mig att gå vidare – och precis som i all förändring är det med en blandning av spänning, nyfikenhet och sorg. Jag är glad att jag fått lära känna er och önskar er alla all lycka framöver.

Och så hoppas jag att vi på ett eller annat sätt ses snart igen!

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

Sverige i centrum av kvalitetsvärlden!

Blogg

Kvalitetsvärlden behöver en mötesplats där kvalitetsprofessionella kan utbyta erfarenheter och lära. Nationellt finns en stor mängd olika konferenser och forum som skapar sådana möjligheter. Idag är dock världen och tillika många av de verksamheter som drivs globala. Då behövs även globala mötesplatser inom kvalitetsområdet.

Gymnasium i Halmstad fick Kvalitetsutmärkelsen Bättre Skola 2017

LBS Kreativa Gymnasiet Halmstad tilldelades idag Kvalitetsutmärkelsen Bättre Skola 2017. Dessutom delades ett Erkännanden för Framgångsrik Verksamhetsutveckling ut till Berga förskola i Eskilstuna och Hudikskolan i Hudiksvall fick också ett erkännande. Utdelningen skedde på Rikskonferensen Bättre Skola i Eskilstuna.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Skanska först i Norden med hälsocertifierat kontor

Som första aktör i Norden har Skanska tagit emot en precertifiering enligt WELL. Den gäller för kontorsfastigheten Epic på Universitetsholmen i Malmö. Certifieringen innebär ett helhetstänk kring hur människor påverkas av den byggda miljön de befinner sig i.

SIQ nu ensam ägare av Svenskt Kvalitetsindex

SIQ – Institutet för Kvalitetsutveckling är från årsskiftet ensam ägare till marknadsanalysföretaget EPSI Rating Group som i Sverige är etablerat under varumärket Svenskt Kvalitetsindex, SKI. SiQ stärker därmed sin förmåga att mäta effekter av kvalitetsarbetet i både offentlig och privat verksamhet.

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.