nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

Telenoranställda får möjlighet att innovera

Alla anställda på Telenor ska få möjlighet att ta tre månader ledigt från sina ordinarie uppgifter för att istället få tid och möjlighet att nyutveckla.

  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

Innovationsprogrammet, som kallas Ignite Incubator, ska ge alla anställda på Telenor möjligheten att söka tre månaders ledigt från ordinarie arbetsuppgifter för att istället fokusera på att utveckla olika nya digitala produkter och tjänster. Projektet har föregåtts av två olika tillfällen där anställda kunnat hämta inspiration och ny kunskap.

– Många av Telenors anställda arbetar nära våra kunder och de stöter dagligen på olika problem och önskemål som kunderna har. Utifrån det så är vi säkra på att det finns flera medarbetare som sitter på fantastiska idéer till en produkt eller tjänst som skulle hjälpa våra kunder. Nu får man chansen att se om idén verkligen håller, säger Christian Thrane cmo på Telenor Sverige.

Ett antal grupper väljs ut, som sedan i juli får pitcha sin idé för en jury. Sedan väljs 12 team ut till programmet.

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

Underlätta kundens värdeskapande med tjänstelogik

Recension

I boken Tjänstelogik, Per Skalén, beskrivs tjänstelogik som ett sätt att förstå, leda och utveckla en verksamhet. Den bygger på flera års forskning om tjänstelogik och lyfter praktiska exempel från tjänsteföretag, industriföretag och offentliga organisationer, till exempel Spotify, Ikea, Volvo och Skatteverket.

5 steg till ett agilt företag

Släpp toppstyrningen och agera som ett fiskstim

Styrelseproffset Lennart Francke, som har en bakgrund inom bankvärlden, är en stark förespråkare av ett agilt arbetssätt. Han är orolig för att svenska företag blir allt mer toppstyrda när det enligt honom är flexibilitet och kundorientering som är det vinnande konceptet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Kvaliteten på våra badvatten allt bättre

Kvaliteten på svenska badvatten blir allt bättre. Fler än nio av tio så kallade EU-bad, som är föremål för regelbundna kvalitetskontroller, har ett badvatten som klassificeras som utmärkt, bra eller tillfredsställande, visar Havs- och vattenmyndighetens och Folkhälsomyndighetens rapport om Sveriges badvattenkvalitet.

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.