nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

Telenoranställda får möjlighet att innovera

Alla anställda på Telenor ska få möjlighet att ta tre månader ledigt från sina ordinarie uppgifter för att istället få tid och möjlighet att nyutveckla.

  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

Innovationsprogrammet, som kallas Ignite Incubator, ska ge alla anställda på Telenor möjligheten att söka tre månaders ledigt från ordinarie arbetsuppgifter för att istället fokusera på att utveckla olika nya digitala produkter och tjänster. Projektet har föregåtts av två olika tillfällen där anställda kunnat hämta inspiration och ny kunskap.

– Många av Telenors anställda arbetar nära våra kunder och de stöter dagligen på olika problem och önskemål som kunderna har. Utifrån det så är vi säkra på att det finns flera medarbetare som sitter på fantastiska idéer till en produkt eller tjänst som skulle hjälpa våra kunder. Nu får man chansen att se om idén verkligen håller, säger Christian Thrane cmo på Telenor Sverige.

Ett antal grupper väljs ut, som sedan i juli får pitcha sin idé för en jury. Sedan väljs 12 team ut till programmet.

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

Kvalitetsutveckling en förutsättning för digitalisering

Den megatrend och utmaning vi hör talas om mest just nu är digitalisering. Vi ska alla utveckla våra analoga produkter, tjänster och processer till att bli digitala. Men vad är syftet? Många förknippar digitalisering med resurseffektivitet, att vi ska kunna ersätta människor med appar och elektroniska tjänster av olika slag. Många organisationer och företag har just den målsättningen med digitaliseringen. Här finns det en stor risk att dessa organisationer glömmer bort för vem de digitaliserar – deras kunder och intressenter!

Hon lät medarbetarna bestämma aktivitet för samtal

När Catarina Söderlund, marknads- och utbildningschef på Visma Enterprise, hade läst om en chef som bytt ut sina medarbetarsamtal i mötesrum mot aktiviteter bestämde hon sig för att göra samma sak. Nu har hon haft elva samtal på allt från kafé till skridskois.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.