nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

Framtidens patientmat, en patientmatsprocess där patienterna kan välja från en meny med totalt 28 olika rätter, är en av vinnarna av innovationspriset.

Tre vinnare av svenskt innovationspris

Förmedling av arbete, framtidens patientmat och medarbetarengagemang. Det är tre innovationer som tilldelats Quality innovation of the year 2015.

  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

Quality innovation of the year delas ut till organisationer som presenterat innovativa lösningar med tydlig koppling till medveten systematik i sitt arbete, med utgångspunkt från ett klart identifierat kundbehov.

Årets vinnare är Landstinget Västmanland, Volvo Car Customer Service samt HFAB, Halmstads Fastighets AB. De går nu vidare till den internationella finalen i Tallin den 27 januari.

Förra året var det två svenska verksamheter som tog hem det internationella priset, Södra Älvsborgs sjukhus och Volvo Trucks.

Tre vinnare

Kost vid Landstinget Västmanland får priset för innovationen Framtidens patientmat. De har skapat en à la carte meny som ger patienterna på sjukhusen 28 olika maträtter att välja på vid varje måltid. Systemet ger nöjdare kunder genom ökad valfrihet samt lägre kostnader genom en ny unik tillagnings- och logistikprocess.

Volvo Car Customer Service för priset för att ha utvecklat ett koncept för att mäta och utveckla medarbetarengagemang. Konceptet utgår från Gallups medarbetarmätningar Q12 och kombinerar dessa med verktyg som chefer använder för att utveckla medarbetare mot högpresterande team. Ett centralt moment i detta arbete är att varje individs styrkor identifieras och att man utifrån dessa utvecklar individerna till talanger. Upplägget innebär ett förändrat sätt att utveckla ledare och medarbetare.

HFAB:s innovation heter Nya vägar till arbete! Genom en egen anställd arbetsförmedlare har fastighetsbolaget skapat möjligheter att matcha arbetslösa hyresgäster till olika typer av anställningar. Syftet har varit att öka förvärvsfrekvensen bland HFAB:s hyresgäster samt genom detta skapa möjligheter till ökad självförsörjning och bättre betalningsförmåga. Läs mer om HFAB:S innovation här.

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

Kvalitetsutveckling en förutsättning för digitalisering

Den megatrend och utmaning vi hör talas om mest just nu är digitalisering. Vi ska alla utveckla våra analoga produkter, tjänster och processer till att bli digitala. Men vad är syftet? Många förknippar digitalisering med resurseffektivitet, att vi ska kunna ersätta människor med appar och elektroniska tjänster av olika slag. Många organisationer och företag har just den målsättningen med digitaliseringen. Här finns det en stor risk att dessa organisationer glömmer bort för vem de digitaliserar – deras kunder och intressenter!

  • Annonskod Huvudspalten 4

Hon lät medarbetarna bestämma aktivitet för samtal

När Catarina Söderlund, marknads- och utbildningschef på Visma Enterprise, hade läst om en chef som bytt ut sina medarbetarsamtal i mötesrum mot aktiviteter bestämde hon sig för att göra samma sak. Nu har hon haft elva samtal på allt från kafé till skridskois.

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.