nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

Uppdaterat om att jobba med ”Appreciative inquiry”

Uppskattande undersökning eller frågandets konst. Appreciative inquiry kan översättas olika till svenska men i grunden handlar det om förändring genom samtal och att bygga på det som fungerar. Nu kommer en uppdaterad version av en av böckerna på området.

Omslag boken Appreciative inquiry
Nu kommer en ny upplaga om förändring genom samtal och att bygga på det som fungerar.
  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

Appreciative inquiry, AI, är ett utvecklat sätt att ställa frågor och skapa relationer som ökar organisationers förmåga att samarbeta och förändras. AI fokuserar på att bygga upp organisationer utifrån vad som fungerar snarare än att åtgärda det som inte fungerar. AI lyfter också fram hur individer bidrar till att öka tilliten och effektiviteten i organisationen.

Den 3 september kommer den andra upplagan av ”Appreciative Inquiry for Change Management” av Sarah Lewis, Jonathan Passmore och Stefan Cantore. Boken går på djupet med begreppet Appreciative inquiry, visar hur man får metoden att fungera och hur man skapar den här typen av dialog i organisationer. Den tar bland annat upp exempel från Nokia och BP och visar hur metoden gjort nytta där.

Kogan Page är förlaget.

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

Kvalitetschefer behöver lära mer om strategier

SIQ har initierat en studie via SQMA för att ta reda på hur kvalitetsprofessionen parerar utvecklingen. Slutsatsen är att kvalitetsprofessionella ofta är högutbildade, men uppfattar trots det att kunskaper och färdigheter ofta behöver vidareutvecklas för att på ett bra sätt klara främst de strategiska delarna av arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.