nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

Vässa verksamheten med hjälp av design

Vill du bli bättre på att utveckla verksamheten för kunden? Då kan kunskap om metoder och verktyg inom design komma till stor nytta.

  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

Organisationer behöver utveckla en designkultur. Det anser Jon Kolko, chef för Austin Center for Design. I en artikel i Harward Business Review konstaterar han att designtänkande är ett område som är på stark frammarsch.

Då menar han inte design i betydelsen estetik, utan att dra nytta av de principer som man använder inom designarbete för att utveckla allas förmåga att utforma produkter och tjänster med empati för användarna. Hur ska exempelvis rutiner och instruktioner utformas, hur ska en faktura se ut eller vilken upplevelse vill man att kunderna ska få av en tjänst? Här tror han att designtänkande kan vara till stor nytta.

I artikeln ger han några konkreta tips.

  1. Fokusera på användarnas upplevelser, speciellt den känslomässiga upplevelsen.
  2. Skapa modeller för att undersöka komplexa problem. Skisser och berättelser som kompletterar de mer teoretiska kalkylarken kan öppna ögonen för helt nya dimensioner.
  3. Använd prototyper för att utforska potentiella lösningar.
  4. Det är okej att det blir fel. Det är ovanligt att göra rätt på en gång, att misslyckas är en del av den kreativa processen.
  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

Kvalitetschefer behöver lära mer om strategier

SIQ har initierat en studie via SQMA för att ta reda på hur kvalitetsprofessionen parerar utvecklingen. Slutsatsen är att kvalitetsprofessionella ofta är högutbildade, men uppfattar trots det att kunskaper och färdigheter ofta behöver vidareutvecklas för att på ett bra sätt klara främst de strategiska delarna av arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.