nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

Catharina Byström, chefredaktör.

Allt är inte bara resurser och pengar

  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

Genom livets alla faser tar vi del av välfärdens tjänster. Oftast är de väldigt bra med djupt engagerad personal men tyvärr är det inte alltid så. Som för min kära far. Gammeldomen är en tuff resa och den blir svår utan nära anhörigas samordning, kommunikation och uppföljning. Ja, det vill till att man driver frågor framåt annars händer inte mycket. Men det är nog ett jobb man får acceptera, vi finns ju till för vår familj och vänner. Men det obegripliga är att det är så stor skillnad i kvalitet, effektivitet och bemötande. Mellan olika enheter, inrättningar, stadsdelar, kommuner och regioner kan det vara skillnad som natt och dag. Och det är inte svårt att dra slutsatsen att variationerna beror på hur olika långt man har kommit med sitt systematiska kvalitetsarbete. För det vi konstaterar i detta nummer är att kvalitet i välfärden inte bara handlar om resurser och pengar eller om offentligt eller privat. All forskning visar att varken mer resurser eller vilken huvudmannen är spelar någon roll. Det är andra faktorer som är avgörande. Så visst blir man inspirerad när man läser om exemplen i Trelleborgs kommun och LBS Kreativa gymnasiet i Halmstad. Efter gnetande, stretande och tålamodsprövande förändringsresor har de nått ett strålande resultat.

Och apropå tålamod, ha fördragsamhet med blockkedjor. Har du inte fattat galoppen med blockkedjor så hjälper vi dig på vägen. Och läs artikeln om blockkedjor redan idag. Gör inte som jag som ignorera och prokastrinerat rejält när det gäller att sätta sig in i denna komplicerade fråga. Nu är jag igenom motståndsfasen och har kommit ut på andra sidan så nu trampar redaktionen vidare med att leta fler konkreta exempel på när blockkedjor används i kvalitetsarbetet. Tipsa oss gärna!

Om det krävs något extraordinärt av våra hjärnor för att förstå blockkedjeteknik vet inte jag, men i artikeln om hjärnans förmåga i detta nummer konstaterar läkaren att vi faktiskt kan ändra på oss och forma om våra hjärnor genom att ”trampa upp nya nervbanor”. Så ut och trampa på i sommar!

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.