nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

Anna Eriksson, gd Digg, och Najib Bege, student Mittuniversitetet. Foto: Marlene Jonsson.

Chefer får studenter som mentorer

På Digg - Myndigheten för digital förvaltning och Mittuniversitetet i Sundsvall är det numera ombytta roller. Ett unikt mentorprogram har dragits igång där studenterna är mentorer och cheferna är adepters för att på så sätt få nya perspektiv på digitalisering.


  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

Det unika Studentmentorprogrammet kommer att pågå under ett års tid med två träffar per termin och därefter ska satsningen utvärderas.

– Digitalisering handlar om verksamhets- och samhällsutveckling. Tanken med den här satsningen är att studenterna får bidra till utvecklingen med sina insikter, idéer och perspektiv, säger Malin Rinstad, som är HR-specialist på Digg och en av initiativtagarna till programmet.

Den nya myndigheten Digg etablerades i Sundsvall i september 2018 och ska vara ett nav för digitaliseringen inom offentlig förvaltning. Under hösten inleddes ett samarbete med Mittuniversitet och det första konkreta utfallet är alltså det nya Studentmentorprogrammet.

Läs även: Digg är navet för offentlig digitalisering.

Totalt är det åtta chefer inom myndigheten som deltar och som fått varsin student som mentor. Studenterna läser vid olika utbildningar på Mittuniversitetet, som till exempel statsvetenskap och samhällsvetenskap.

– Studentmentorerna kommer från flertalet olika utbildningar och gemensamt för alla som deltar är att de har ett stort samhällsengagemang, förklarar Malin Rinstad.

Katarina Gidlund, professor i digitalisering vid Mittuniversitet, tycker att det är modigt och klokt av Digg att på det här sättet arbeta för att få in nya perspektiv.

– När vi undersöker olika verksamheter så ser vi att vi behöver bredda deltagandet på alla sätt vi kan för att på riktigt ta tillvara digitaliseringens möjligheter, säger hon.

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

Konsten att köpa in kirurger

Ledare

Köpa in toapapper är lättare sagt än gjort. I alla fall om man är offentlig verksamhet. Hur ska det då inte vara att köpa in ett avancerat kirurgteam?

Skandia Elevators 10 steg till en förbättringskultur

De senaste tio åren har de kämpat hårt för att få till en förbättringskultur. De har lagt ned över 1 000 utbildningstimmar på förbättringsarbete och en rad kvalitetsverktyg. Det tålmodiga arbetet har gett resultat. Skandia Elevator växer kraftigt och medarbetarna är med på tåget.

Från ord till handling i förändringsarbetet

Recension

Från ord till handling är en praktisk handledning om hur förändringsprojekt kan bli mer framgångsrika. I boken beskrivs vägen från att skapa en vision som kan vägleda i förändringen till vikten av att identifiera vilka beteenden som skapar framgång.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.