nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

En av de farligaste böckerna på länge

Krisen i skolan. Så lyder titeln på Jonas Olofssons bok om hans syn på hur utbildningsklyftorna i skolan kan minska.

  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

Den har fått både ris och ros och bland annat fått omdömet ”en av de farligaste böcker jag läst på länge”, av Petter Larsson på Aftonbladet. Andra röster låter annorlunda: ”Olofsson visar att föreställningen om att ju fler akademiskt skolade desto bättre för samhället är en myt”, Eva-Lotta Hultén Göteborgs-Posten.

Debatten handlar om skolans förändring mot marknadsanpassning och hur det påverkat samhället. Författaren Jonas Olofsson ger en historisk bakgrund till förändringarna i skolpolitiken vilket han menar fört skolan bort från tidigare utbildningsmål om likvärdighet och arbete åt alla och därmed försatt dagens utbildningsmodell i ett krisläge. Boken förespråkar att de centrala utbildningsmålen borde vara att återupprätta yrkeskvalifikationer och yrkesidentiteter för att underlätta etablering på arbetsmarknaden.

Krisen i skolan. Utbildning i politiken och praktiken ges ut av Boréa bokförlag.

Etiketter:,

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

Toppbetyg för redovisningstjänster

När Svenskt Kvalitetsindex nu för första gången undersökt kundnöjdheten för redovisningstjänster får branschen mycket högt betyg av kunderna. De redovisningsbyråer som uttalat arbetar med kvalitet via auktorisation ligger högst i mätningarna.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.