nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

Enklare revision

Swedish Standards Institute ger ut en ny utgåva av standarden för interna och externa revisioner.

  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

Tanken med den nya utgåvan av revision av ledningssystem, SS-EN Iso 19011, är att det ska bli lättare för organisationer att revidera hela ledningssystemet på ett samordnat vis. Den uppdaterade versionen innehåller bland annat en beskrivning av principer för revision, råd om hur ett revisionsprogram bör skötas och vad som förväntas av en revisor.

– Att arbeta systematiskt med revision av ett ledningssystem skapar en kontroll och en trovärdighet som bland annat kan användas i kommunikationen med kund och leverantör. Revisionsarbetet förbättrar även den interna kompetensen, förståelsen och engagemanget vad gäller ledningssystemet och organisationen i sin helhet, säger Peter Hartzell, projektledare på Sis för kommittén kvalitetsledning i en kommentar från Sis.

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

Sluta med fikonspråket!

Om vi i kvalitetsprofessionen skulle använda ett mer verksamhetsnära språk och lägga ännu mer fokus på arbetssätt, resultat och förbättringar, kommer den ständiga frågan om att göra kvalitetsarbetet till en ledningsfråga snart vara löst.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.