nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

Glöden som skapar vinnare

Sätt inte gränser, lägg inte lock på kreativiteten. Göran Eklund delar med sig av sina erfarenheter av att stärka den inre viljan och ta vara på drivkrafterna som leder till framgång.

  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

Likheten mellan bra lagarbete i idrotten och i yrkeslivet är tydlig. Göran Eklund tränade Sunnanås damlag i fotboll och bidrog, genom sin annorlunda syn på träning, till att laget blev svenska mästare 1980. Det mediala intresset som följde ledde till att hans idéer efterfrågades, bland annat av Volvo när den numera nedlagda Uddevallafabriken skulle starta. Sedan dess har Görans tankar och idéer varit efterfrågade i många typer av organisationer.

Boken beskriver i intervjuform hans syn på lärande, kunskap och utveckling både på personlig och organisatorisk nivå. Vi får följa framväxandet av hans syn på erfarenhetslärande från barndom till idag, via yrkesliv och privatliv i med- och motgång.

Som tränare för damlaget fick han uppgiften att kompetensutveckla spelarna, men för honom var det lika viktigt att jobba med deras utvecklingskompetens: ”Vi fokuserade på viljan, modet och förmågan att vara en medskapande bidragare. Medskapande betyder att vi viktiggör varandras och det gemensammas bästa och bidrar till detta”. Man satte utvecklingsmål och utförandemål. På så sätt stärktes spelarnas självkänsla och rädslan för att misslyckas minskade. ”Vi ville göra det lika naturligt att träna medspelarkompetens som att träna teknik, taktik och fysik.”

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

Konsten att köpa in kirurger

Ledare

Köpa in toapapper är lättare sagt än gjort. I alla fall om man är offentlig verksamhet. Hur ska det då inte vara att köpa in ett avancerat kirurgteam?

Skandia Elevators 10 steg till en förbättringskultur

De senaste tio åren har de kämpat hårt för att få till en förbättringskultur. De har lagt ned över 1 000 utbildningstimmar på förbättringsarbete och en rad kvalitetsverktyg. Det tålmodiga arbetet har gett resultat. Skandia Elevator växer kraftigt och medarbetarna är med på tåget.

Från ord till handling i förändringsarbetet

Recension

Från ord till handling är en praktisk handledning om hur förändringsprojekt kan bli mer framgångsrika. I boken beskrivs vägen från att skapa en vision som kan vägleda i förändringen till vikten av att identifiera vilka beteenden som skapar framgång.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.